Baritonitorvi
alttotorvi

Torvella voidaan soittaa lähes mitä tahansa musiikkia.

Baritonitorvi

Baritonitorvella ja sen ”lähisukulaisilla” on monta nimeä kuten eufonium ja tenoritorvi. Ulkonäöltään ne muistuttavat pientä tuubaa, ja niillä voi aloittaa soittamisen n. 7-9 vuotiaana. Niissä on 3 – 4 venttiiliä, suukappale on trumpetin suukappaletta isompi, ja samanlainen kuin vetopasuunassa. Sormitukset ovat samat kuin trumpetissa, kornetissa ja alttotorvessa.

Jos trumpetin äänialaa verrataan kuorossa sopraanoon, niin baritonitorven ääniala kattaa baritoni/tenorilaulajan äänialan. Käytettyjen baritonitorvien hinnat alkavat n. 500 eurosta.

Alttotorvi

Alttotorvi on baritonitorvea pienempi mutta saman näköinen soitin, joten sillä voi aloittaa soittamisen jo n. 6-8 vuotiaana.  Alttotorvi on es-vireinen soitin, jonka ääniala on trumpetin ja baritonitorven välissä, eli kuorossa sitä voi verrata tenoriin/alttoon. Venttiileitä on 3 ja sormitukset ovat samat kuin trumpetissa, kornetissa  ja baritonitorvessa. Perinteisessä torviseitsikossa ja englantilaistyylisissä brass bandeissa soitetaan alttotorvella käyrätorven sijaan. Käytettyjen alttotorvien hinnat alkavat n. 500 eurosta.

Vaskisoittimien opettaja Tomi Nietula

Trumpetti,Taskutrumpetti,
Alttotorvi, Baritonitorvi

Lukukausi hinnat

Opetus
lukukausi
30min

445€

45min

655€

60min

890€

Hauskat Sävelet Puhallinsoittimet