Hauskat Sävelet

Hauskat Sävelet on yksityinen, taiteen perusopetusta antava musiikkikoulu ja ohjelmatoimisto – perheyritys, jossa on mukana koko Rouvalin perhe ja joukko ammattitaitoisia ja samanhenkisiä opettajia.
Musiikkikoulu toimii Lahden keskustassa Vuorikadun koululla (Vuorikatu 13) sekä  Rouvaleiden kodin yhteyteen rakennetuissa tilossa Lahden Pesäkalliossa, osoitteessa Savontie 138. Meillä on opetuspisteet myös Steinerkoululla sekä Kariston koululla.

 

Musiikkikoulu Hauskat Sävelet

 

[symple_heading style=”” title=”Näin me toimimme” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]
Uskomme, että musiikin opiskelu on hauskaa, mukavaa ja rentoa. Sen ei tarvitse olla ryppyotsaista ja steressaavaa tutkintoihin tähtäävää opiskelua. Tasokokeiden (ent. kurssitukintojen) suorittaminen on koulussamme kuitenkin mahdollista kaikille halukkaille.

Periaatteemme on herättää ja vaalia rakkautta musiikkiin ja arvostaa ja kunnioittaa sitä. Tavoitteenamme on kasvattaa musiikin käyttäjiä, joille oma musiikkiharrastus on väylä ilmaista itseään, kokea ja tuntea. Heistä kasvaa tulevaisuuden ammattilaisia, konserttiyleisöä ja kultturinkäyttäjiä.

Parhaimmillaan harrastus johtaa siihen, että voi jakaa tuntojaan yhdessä musisoimalla. Konserteissa, joita järjestämme useamman lukukaudessa, soittavat opettajat yhdessä oppilaiden kanssa erilaisissa kokoonpanoissa. Musiikki on kansainvälinen kieli.

Jokainen musiikista kiinnostunut on tervetullut kehittämään taitojaan, sillä nuoriso-osaston lisäksi meillä on myös aikuisosasto. Oppilaat valitaan ilman pääsykoetta ilmottautumisjärjestyksessä  kulloinkin vapaana oleville paikoille.

[symple_heading style=”” title=”Soitonopetus” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”20″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]
Annamme yksilöopetusta seuraavissa instrumenteissa:
piano, cembalo
viulu, alttoviulu, sello
klarinetti, saksofoni
harmonikka
kitara, sähkökitara, sähköbasso
rummut
klassinen yksinlaulu, pop/jazzlaulu

Lisäksi meillä on mahdollisuus soittaa erilaisissa yhteissoittokokoonpanoissa:  Ikärajattomat jousisoittajat -ryhmä  sekä Ikärajattomat puhaltajat -ryhmä kokoontuu kerran viikossa. Ryhmään ovat tervetulleet kaikki yhteissoitosta kiinnostuneet jousi- ja puhallinsoittajat. Ohjelmisto valitaan soittajien tason mukaan. Ryhmään tulo ei edellytä soittotunneilla käymistä.
Koulumme bändi kokoontuu kerran kuukaudessa.

Matineoita, soittajaisia ja luokkakonsertteja järjestetään useita lukukaudessa.

Lukukaudet ja loma-ajat noudattavat koulujen loma-aikoja.

 

[symple_box color=”black” fade_in=”false” float=”center” text_align=”left” width=””]KYSY SOITONOPETUSHINNAT puh. 040 838 9081 – räätälöimme soittotunnit jokaiselle sopivaksi![/symple_box]

 

Meille voit ostaa myös lahjakortin!
Anna lahjaksi aineetonta hyvää: mukava soittoharrastus! Voit ostaa lahjakortin haluamallesi määrälle soittotunteja (esim. 4 x 30 min. kokeilupaketti 100€) tai vaikka koko lukukaudeksi!
Kysy lisää lahjakorttimahdollisuuksista 040 838 9081.

[symple_heading style=”” title=”Teoriaopetus” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]
Teoriaopetus kuuluu lukukausimaksuun ja opetusta järjestetään, jos tarvittava ryhmäkoko täyttyy. Teorian opiskelu on vapaaehtoista.

 

Hauskat Sävelet

 

[symple_heading style=”” title=”Musiikkileirit” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]
Järjestämme viikon mittaisia kesäleirejä, joiden päiväohjelmassa yhdistyvät oman soittimen yksilöopetus, orkesterisoitto ja monipuoliset kädentaidot sekä sävellys.
Leirien kapellimestareina toimivat Santtu-Matias Rouvali, Erkki Lasonpalo sekä Tomi Nietula.
Leirit ovat Salpakankaan koululla Hollolassa ja leirillä on täyshoito.
Opettajalistat ilmoitetaan ajankohtaistaosiossa hyvissä ajoin ennen kyseistä leiriä.

Talvikaudella järjestämme perinteisen musiikillisen joululeirin, joka on viikonloppuleiri joulukuussa Siikaniemen kurssikeskuksessa.

 

Hauskat Sävelet

 

Share This