Opettajat

Tutustu opettajiimme

Viulu, Orkesteri,Kamarimusiikki
Musiikkikoulun perustaja

Marja on soittanut viulua vuodesta 1974 lähtien Lahden kaupungin orkesterissa (Sinfonia Lahti) ja opettanut viulunsoittoa 30 vuoden ajan mm. Lahden konservatoriossa,Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 omassa musiikkikoulussa.

’Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää kannustaa ja rohkaista oppilasta kärsivällisesti, luoda hyvä ja rento opiskeluilmapiiri ja herättää rakkaus musiikkiin, sen esittämiseen ja kuuntelemiseen.’

’Uskon opettajan ja oppilaan innostavaan vuorovaikutukseen, superpositiivisuuteen, oppilaan kokonaispersoonallisuuden tasapainoiseen kehittämiseen hänen omalla tasollaan ja musiikin integroimisen muihin taideaineisiin.’

Klarinetti, saksofonit ja puhallinorkesteri
Musiikkikoulun perustaja

Matti on suorittanut sotilasmuusikon tutkinnon Sibelius-Akatemiassaopetuspedagogiikan tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä klarinetinsoiton B-kurssitutkinto Sibelius-Akatemiassa. Hän on soittanut klarinettia Lahden kaupunginorkesterissa (Lahti Sinfonia) vuodesta 1981 lähtien.

Matti on opettanut Lahden konservatoriossa ja musiikkiopistossa sekä Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 lähtien omassa musiikkikoulussa.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää oppia tuntemaan oman instrumenttinsa rajallisuudet. On hyvä etsiä monipuolista musiikkimakua ja soittaa musiikkia viihteestä klassiseen.’

’Musiikinopiskelussa uskon jokaisen oppilaani nauttivan siitä, että he saavat olla mukana luomassa musiikkia ja voivat iloita oppimistaan asioista kukin omien taitojensa ja tavoitteidensa mukaan ilman stressiä. Rennosti ajatellen.’

’Puhallinsoittajan täytyy pitää huolta fyysisestä kunnostaan, jotta pystyy puhaltamaan tarvittavan pitkät fraasit pyörtymättä – ja pilke silmäkulmassa.”

Basso, sähköbasso, bassoukulele, äijäkitara ja bändit

Antin musiikkimatka alkoi kitaransoitosta 4-vuotiaana. 10-vuotiaana kitara vaihtui bassoon ja sillä tiellä hän on edelleen. Musiikin saralla työkuviot ovat olleet monipuolisia ja tyylillisesti vaihdelleet klassisesta heviin ja kaikkea siltä väliltä. Toimii tätä nykyä ammatimuusikkona.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeintä oppia kuuntelemaan ja lukemaan oppilasta. Opettajan on tärkeää yrittää auttaa oppilasta löytämään musiikista ilo ja antaa työkalut itsenäiseen opiskeluun.

Basso on erittäin tärkeä soitin musiikissa, jonka olemassa oloa ei moni huomaa kuin vasta sitten kun sitä ei ole. Soittimen kanssa alkuun pääseminen on melko helppoa, mutta soittimen kokonaisvaltainen hallinta vaatii jatkuvaa harjoittelua, halua oppia ja pitkää pinnaa.

’Koskaan ei ole valmis, aina on jotain opittavaa!”

Sähkökitara, akustinen kitara, piano, konemusiikki 

Joni on valmistunut Helsingin Pop & Jazz -konservatoriosta muusikoksi. Lisäksi hän on opiskellut klassista musiikkia Lahden ammattikorkeakoulussa. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt vuosien varrella runsaasti, ja hän keikkailee edelleen opetuksen ohella säännöllisesti useammassa kokoonpanossa.

”Musiikinopiskelussa tärkeitä ovat paitsi oma innostus ja sisu treenata, myös yhdessä tekemisen mukava meininki, improvisointi ja yhteissoitto.

Opetukseni lähtökohtana on kartoittaa oppilaan henkilökohtaiset mielenkiinnon kohteet musiikissa ja lähteä yhdessä kehittämään niitä mahdollisimman laajalti. Omia rajoja kannattaa kuitenkin kokeilla, ja oppitunneilla myös tutustutaan kitaransoiton eri tyylilajeihin ja opetellaan tyylin mukaista soittoa.

Musiikki antaa energiaa ja inspiraatiota elämään ja tuo hyvää fiilistä itselle ja muille!”

Viulu, piano

Heidi on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi 2012 ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Metropoliassa 2019. Musiikkiteknologiksi hän valmistui 2016 ja nyt parhaillaan työn alla on lisäkoulutus ammattimaiseen koira-avusteiseen työskentelyyn. 

Heidi on opettanut pääinstrumenttiaan viulua kymmenen vuoden ajan. Viulun lisäksi kiinnostus on vienyt opiskelemaan myös montaa muuta soitinta. Hauskoissa Sävelissä Heidi opettaa viulun lisäksi myös esimerkiksi pianoa sekä multi-instrua, jossa vuoden aikana tutustutaan monipuolisesti eri soittimiin ja luodaan pohjaa tuleville soitto-opinnoille.

Opetuksen lisäksi hän soittaa ja keikkailee itse useissa eri tyylisissä kokoonpanoissa kuten StrongBows -jousiyhtyeessä.

’Composing will always be a memory of inspiration;
improvising is live inspiration,
something happening at that very moment.
Do not fear mistakes. There are none.’

-Miles Davis

Huilu, laulu, pianon alkeet, multi-intru, musiikin eritysopetus

Johanna aloitti pianonsoiton 8-vuotiaana Hämeenlinnassa ja 11-vuotiaana kuvioihin tuli myös huilu sekä 16-vuotiaana lauluopinnot Turun musiikkilukiossa.

Huilun opiskelu jatkui Lahden ammattikorkeakoulussa ja myöhemmin opiskelu jatkui samassa opinahjossa myös laulun- sekä muskariopettajan koulutuksessa, josta Johanna valmistui musiikkipedagokiksi 2013.

Johanna opettaa Hauskoissa Sävelissä huilunsoittoa ja laulua, pianonsoiton alkeita sekä multi-instrua.  Johannan sydäntä lähellä ovat myös kaikki erityisoppijat, joista hänellä on runsaasti kokemusta musiikin erityisopettajana mm. Sylviakodilla Lahdessa.

”Musiikki on ollut elämässäni aina perheeni harrastaessa musiikkia ja äitini pitäessä pianotunteja kotona. Musiikista tuli minulle rakas harrastus ja myöhemmin halusin siitä itselleni ammatin. Musiikki tuottaa hyvän ja rauhoittavan olon ja nautin suunnattomasti musiikista ja sen parissa työskentelystä, jonka pyrin pitämään rentona ja hauskana. Tunneillani soitetaan ja lauletaan musiikkia laidasta laitaan, iskelmästä klassiseen. Työstämme tunneillani oppilaan mieleistä materiaalia. Tule tunneilleni juuri sellaisena kuin olet, valmistellaan yhdessä kappaleet juuri sinun taitojesi mukaisesti.”

Multi-instru, Bändikerho, Bändimuskari, Musiikin erityisopetus

Anna on opiskellut Lahden Konservatoriossa sellon, käyrätorven ja saksofonin soittoa, myöhemmin klassista laulua ja pianoa. Anna soittaa myös erilaisia kitara-, huilu- ja rytmisoittimia. Kuoro, bänditoiminta ja musiikinperusteiden opetus on myös tuttua. Anna on erikoistunut oppimishäiriöihin ja multi-instrumenttiopetukseen ja valmistunut musiikinopettajaksi 2008.

Musiikin opetus englanniksi ja espanjaksionnistuvat myös. Anna on asunut useita vuosia ympäri Eurooppaa.

Trinity College Londonin sekä Nelson Music Academy Spainin kanssa yhteistyössä on kehittynyt uusi tapa opettaa musiikin alkeita monipuolisesti, musiikillisella multi-instrumentti vuodella (Musical Introduction Year).

Anna kokee musiikin opetuksen suurena ilona ja kokonaisvaltaisena tapahtumana, jossa voi olla käytössä yhden tunnin aikana koko orkesteri.

”Ope! Voidaanko soittaa taas orkesteria?”

Sello

Anniina on valmistunut sellonsoiton opettajaksi Lahden AMK:sta vuonna 2005. Sellonsoittoa hän on opettanut Hauskojen Sävelten lisäksi Heinolan, Lahden ja Asikkalan seudun musiikkiopistoissa sekä Wellamo-opistossa.

Anniina on toiminut myös vuodesta 2008 alkaen erityistä tukea tarvitsevien nuorten/aikuisten musiikinohjaajana taide- ja toimintakeskus Kaarisillassa, Nastolassa.

Hauskinta muusikon työssä on Anniinan mielestä yhteissoitto ja hän soittaakin mielellään monenlaista musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa. Opettajan työssä hän pitää tärkeänä kannustavaa ilmapiiriä ja rentoa tekemisen meininkiä. Palkitsevia hetkiä opettajalle on, kun oppilas innostuu omatoimisesti soveltamaan oppimaansa tai kenties luomaan jotain ihan uutta.

”Musiikki on parhaimmillaan elämäntapa. Oli se sitten harrastus tai ammatti, siihen kannattaa panostaa, koska elämä ilman sitä olisi paljon tylsempää!
Musiikin harrastaminen tuo paitsi uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, myös iloa, elämyksiä ja samanhenkisiä ystäviä.”

Piano, VAPSI, kitara,kantele ja ukulele

Saara on vuonna 2002 musiikin varhaiskasvatuksen opettajaksi valmistunut musiikin monitoiminainen.

Musiikkileikkikouluryhmien lisäksi hänellä on vankka kokemus niin pianonkitarankanteleen, VAPSIN ja ukulelen opettamisesta, kuin myös lasten sekä kehitysvammaisten bändiohjaamisestakin.

Keikkaillessaan ja Olli-duon merkeissä Saara myös laulaa, ja keikoilla soitinrepertuaariin kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös esim. huuliharppu ja alttonokkahuilu.

”Musiikin tekemisessä asenne ratkaisee. Iloinen, reipas ja motivoitunut asenne on kaiken a ja o, niin sekä oppilaalla kuin opettajallakin. Soittamisen ilon ylläpitämistä pidänkin omassa opetuksessani kaikista tärkeimpänä asiana.”

Klassinen yksinlaulu

Pilvi-Annukka Äikäs (Musiikkipedagogi, AMK) on äänialaltaan mezzosopraano ja kotoisin Ilmajoelta. Pilvi on valmistunut laulunopettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta v. 2008 Margareta Haverisen johdolla.

Pilvi on täydentänyt laulu- ja näyttämöosaamistaan useilla mestarikursseilla ja yksityisopinnoin Suomessa ja Saksassa opettajinaan mm. Monika Hauswalter ja Petteri Salomaa, näyttämöopinnoissa opettajanaan Ulrich Proschka.  Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa 2019 hän suoritti Risto Saarmanin johdolla laulun A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Solistina Pilvi on esiintynyt esim. Lahden Kansainvälisillä Urkuviikoilla ja Lahden Oopperan sekä pienempien oopperayhteisöjen tuotannoissa. Pilvi-Annukka on esittänyt mm. 3. naisen (Kokkonen: Viimeiset kiusaukset) sekä Mamma Lucian (Mascagni: Cavalleria rusticana) rooleja. Göteborgin Oopperan lisäkuoroon hänet valittiin kausille 2019-2021.

Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa Pilvi-Annukka on laulanut jo viidentoista vuoden ajan ja myös tulevana kesänä 2023. Laulun opettamisen lisäksi hän konsertoi lied- ja oopperaohjelmistoineen eri pianistien kanssa ja esiintyy myös kirkkomusiikkiteosten alttosolistina.

”Laulun opiskelu on ihanaa ja siinä ei tule koskaan ihan valmiiksi. Kaikkein parasta laulamisessa on sen kokonaisvaltainen vaikutus koko ihmiseen. Laulussa saa kosketuksen itseensä ja se on parhaimmillaan hyvin hoitavaa. Ja kun laulamisesta nauttii, oppii uutta ja siitä tulee entistä kiehtovampaa.

Laulun opiskelu ei ole sitä, että vältetään virheitä ja pelätään niiden tekemistä. Siksikin on tärkeää, että opettaja luo hyvän ilmapiirin tunnille. Parhaiten laulun opiskelu palvelee laulajaa, kun hän uskaltaa olla avoin ja kokeilla asioita. Myös tekninen kehittyminen laulussa lisää motivaatiota. Laulamiseen jää koukkuun!”

Rummut

Jari on  aloittanut rumpujen soiton 10-vuotiaana Lotilan musiikkiluokilla. Hän opiskelee tällä hetkellä muusikoksi Lahden Konservatoriossa Pop & Jazz -linjalla ja valmistuu sieltä ensi keväänä ( 2021 ).

Opettajana hänellä on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian maisteri  Ville Luukkonen.  Jarin syksyn 2021 opetusohjelmaan on lisätty myös pedagokiikka.

Jari on toiminut aktiivisesti keikkamuusikkona vuodesta 2006 lähtien lukuisissa eri kokoonpanoissa, mm. Teticalsissa, joka voitti Ääni ja Vimma katselmuksen vuonna 2006. Ääni ja Vimma tunnettiin aiemmin Rockin SM-kisana.

” Innostuin musiikista jo hyvin nuorena ja se onkin ollut tärkeä osa elämääni yli 20 vuotta. Soittaminen on tuonut elämääni upeita soittokavereita, ja osasta heistä olen saanut elinikäisiä ystäviä.

Yhdessä tekeminen onkin tämän jutun suola. Rumpuja on toki kiva soittaa myös yksin, mutta vasta kun muut soittimet tulevat mukaan rummut löytävät paikkansa musiikin sisällä.”

” Minusta harrastamisen täytyy olla hauskaa ja soittotunneille täytyy olla mukava tulla. Opettajana olen kannustava haastaen kuitenkin samalla oppilasta oppimaan jatkuvasti uutta sen hetken taitotason puitteissa.

Tullakseen hyväksi soittajaksi täytyy itse tehdä paljon töitä, mutta motivoiva ja rento ilmapiiri auttaa tavoitteiden saavuttamisessa.”

Harmonikka

Liisa on valmistunut harmonikansoiton opettajaksi Lahden AMK:sta 2010 ja täydentänyt opintojaan Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa 2010-2013. Liisa opettaa Hauskojen sävelten lisäksi mm. Heinolan musiikkiopistossa ja Wellamo-opistossa.

”Harmonikka on monipuolinen ja ilmaisurikas soitin, joka soveltuu monenlaiseen musiikkiin.
On tärkeää, että soittamisessa säilyy hauskuus haastaviltakin tuntuvien tehtävien parissa.
Soittaminen on kiva harrastus, josta on iloa paitsi soittajalle itselleen myös muille.”

POP/JAZZ laulu

Annika Myllyojan musiikkiharrastus alkoi ala-asteella Wellamo-opiston pianotunneilla, ja yläasteella mukaan tulivat myös laulutunnit ensin Wellamo-opistolla ja sen jälkeen Lahden konservatoriossa. Laulunopiskelusta tuli vuosien saatossa koko ajan tavoitteellisempaa, ja Annikan tähtäimenä olivat muusikon ja musiikkipedagogin opinnot. Keväällä 2018 Annika valmistui muusikoksi ja pop/jazz-laulajaksi Kymen konservatoriolta ja kesällä 2022 musiikkipedagogiksi ja pop/jazz-laulunopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Tällä hetkellä Annika opettaa Hauskoissa Sävelissä pop/jazz-laulua ja keikkailee Trio Pirske -nimisellä kokoonpanolla häissä, pikkujouluissa ja muissa yksityistilaisuuksissa.

”Laulaminen on voimaannuttavaa ja sen avulla pääsee ilmaisemaan ja jakamaan tunteita. Laulutunnit ovat myös hyviä itsetunnon kohottajia, kun turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä saa kokeilla ja oppia uutta omasta äänestä ja kehosta. Laulutunneilla opittu tekniikka lisää äänen ilmaisukykyä ja laulun hengitystekniikasta on apua myös muissa tilanteissa, kun on tärkeää saada keho ja mieli rentoutuneeksi.

Laulu on myös hyvin henkilökohtainen instrumentti ja se on jokaisella täysin ainutlaatuinen. Laulutunneilla ei pyritäkään muuttamaan kenenkään omaa ääntä, vaan laulutekniikan ja tyylilaji tuntemuksen avulla kehitetään jokaisen ainutlaatuista ääntä ja tulkintaa kohti niiden täyttä potentiaalia! Haluan myös painottaa, että laulaminen on täysin opittavissa oleva taito eikä lauluharrastuksen aloittaminen ole koskaan liian myöhäistä, vaan laulutunnille saa tulla juuri sen ikäisenä ja tasoisena kuin tällä hetkellä on.”

Sähkökitara

Uusi sähkökitaran opettajamme alkaen syksystä 2022
Olen 24 vuotias Musiikkipedagogiopiskelija. Opiskelen Helsingin Metropoliassa nyt kolmatta vuotta.
Aloitin kitaran soiton 5 vuotiaana yksityisellä opettajalla josta siirryin 7 vuotiaana Rauman Musiikkiopistoon. Peruskoulun jälkeen pääsin Palmgren Konservatorioon musiikin ammattiopintoihin. Armeijan suoritin Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa jonka jälkeen pääsin Helsinkiin Metropoliaan opiskelemaan Pop/jazz Kitaraa ja Musiikkipedagogiikkaa. Opiskelujen rinnalla olen tehnyt paljon keikkoja Suomessa sekä ulkomailla omalla bändillä ja myös paljon sessiotöitä erilaisten eturiviartistien /muusikoiden kanssa sekä teatterimusikaaleja ja bändi/studioproggiksia.
Nyt minulle tuli mahdollisuus päästä näiden lisäksi tekemään opetustyötä mistä nautin todella paljon. Pidän itseäni kannustavana ja iloisena opettajana joka pyrkii löytämään jokaiselle oman yksilöllisen polun soiton maailmaan. On upea nähdä oppilaan kehityskaarta ja olla osana sitä. Kun oppilas kehittyy pyrin aina heidän kanssa siihen että etsitään omaa soundia ja ilmaisu tapaa musiikkiin.

Piano

Saara valmistui pianopedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Pianon lisäksi hän soittaa cembaloa ja urkuja, ja tekee parhaillaan kirkkomusiikin opintoja Sibelius-Akatemiassa.

’Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää auttaa oppilasta löytämään soittamisen ilo ja tarve musiikilliseen ilmaisuun. Kun oppilasta ohjaa rakkaus musiikkiin ja oma halu oppia soittamaan, matka musiikkiopintojen parissa on varmasti antoisa. Tehtäväni opettajana on olla oppilaan apuna ja kannustajana tällä matkalla.’

Piano

Matti om lahtelainen muusikko, soittaa tällä hetkellä mm. Lahden Kaupunginteatterilla.

Matti aloitti pianonsoiton opiskelun 8-vuotiaana Lahden Musiikkiopistossa. Tie on sen jälkeen kulkenut useamman koulun, muun
muassa Sibelius-Akatemian jazzosaston, kautta siihen pisteeseen että Matista on tullut ammattimuusikko.

Tällä hetkellä Mattia työllistää muun muassa Lahden Kaupunginteatteri,muut pienemmät teatteriprojektit, yhteistyö lukuisien artistien ja kuorojen kanssa sekä
Tuubakimalainen-yhtye, jonka kanssa keikkoja tehdään pitkin poikin ympäri Suomea. Opetuskokemusta Matilla on noin kymmenen vuoden ajalta. Matti on toiminut pianonsoitonopettajana Musiikkikoulu Hauskoissa Sävelissä ja Lahden Musiikkiopistossa.

”Mielestäni on tärkeää, että soittotunnilla on rento ja kannustava ilmapiiri. Jokaisen oppilaan kanssa edetään omaan tahtiin ja yritetään löytyy harjoiteltavaksi sellaisia kappaleita että niitä on kiva soittaa ja esittää muuallakin kuin vain soittotunnilla. Yhteissoitto on ainakin minulla ollut aina musiikin tekemisessä se paras juttu, toivoisinkin, että jokainen oppilas saisi valmiuksia ja tilaisuuksia yhteissoittoon.”

Musikaalilaulu

Elina Ruti on valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta sekä klassiseksi laulajaksi Lahden Konservatoriosta.

Syksyllä 2022 Ruti toimi apurahataiteilijana ja toteutti runo – ja teatterilauluillan ”Tuulisella terassilla” Lahden kaupunginteatteriin. Lisäksi hän on esiintynyt Lahden kaupunginteatterissa Sound of Musicin Marian understudyna, Jekyll & Hyde musikaalissa sekä Kulttuuriosuuskunta Kellopelin konserteissa ”Ilta musikaalien parissa”, ”Ilta Oscareiden tapaan” sekä ”Suomi-filmin siivin”, joista viimeksi mainitussa Ruti toimi myös tuottajana ja käsikirjoittajana. Rutin on voinut nähdä myös Turun kaupunginteatterin Babe-urheapossu näytelmässä sekä Pesäkallion kesäteatterin näytelmissä ”Topi Sorsakoski – Kohtalon tango” sekä ”Pastori Tarsalainen ja viidakon lait”.

Ruti on antanut äänensä monille animaatiohahmoille, ja hahmoja voi bongata aamuisin lasten piirretyistä.
Ruti opettaa monipuolista ja vahvaa äänenkäyttöä musikaalilaulusta kiinnostuneille.

Trumpetti,Taskutrumpetti, Alttotorvi, Baritonitorvi

Tomi on kotoisin Nivalasta, Pohjois-Pohjanmaalta, jossa vahvat puhallinmusiikki perinteet veivät aikoinaan mukanaan nuoren trumpetistin.

Jokilaaksojen musiikkiopiston jälkeen matka jatkui Lahteen, Päijät-Hämeen konservatorioon, mistä Tomi valmistui trumpetinsoitonopettajaksi v. 1999. Vaskisoittimien lisäkoulutus alkoi v. 2000 ja trumpetinsoiton jatkotutkinto seurasi v. 2002.

Tomi opettaa päätyönään trumpetinsoittoa Lahden musiikkiopistossa, ja toimii tuntiopettajana mm. Hauskat Sävelet musiikkikoulussa ja kesäleireillä eri puolella Suomea.
 Lahden peruskouluissa Tomi on ollut mukana Soitan koulussa -opettajana ja vaskikerhojen vetäjänä.
Freelance -muusikkona Tomi on toiminut mm. Lahden kaupunginteatterissa, Sinfonia Lahdessa ja Arriba! -yhtyeessä. Vaskikamarimusiikkia Tomi on harrastanut Lahti Brass Quintetissa v. 2000 alkaen.

”Brass playing is fun and easy!” Tuota  Urban Agnasin hienoa ajatusta olen viljellyt omassa opetuksessani, ja korostanut, että soittamisen ilo ja riemu kuuluvat todellakin kaikille! Toisen suuren trumpettipedagogin, Olavi Koskelan sanoihin on hyvä aina palata; ”Muista hyvä mieli harjoitellessasi, nauti siitä!”  

Piano

Hei, olen Kristiina Niemelä 
ja opetan Hauskoissa 
Sävelissä pianonsoittoa.

Olen valmistunut pianonsoitonopettajaksi Päijät-Hämeen Konservatoriosta ja päivittänyt myöhemmin tutkintoani musiikkipedagogiksi Lahden Musiikin Laitoksella.

Olen opettanut kolmenkymmenen vuoden ajan eri ikäisiä ja tasoisia oppilaita mm. Asikkalan seudun Musiikkiopistossa, Lotilan musiikkiluokilla, Steiner-koulussa ja yksityisesti omassa pianokoulussa.

Pianonsoitto sopii harrastukseksi kaikille siitä kiinnostuneille. Pianonsoiton ohjelmisto on laaja ja sieltä löytyy soitettavaa jokaiselle. Pianonsoitto kehittää motoriikkaa, hahmotuskykyä, rytmitajua, sorminäppäryyttä, mieleenpainamista, koordinaatiokykyä ja ennenkaikkea se tuo sisältöä elämään musiikillisen nautinnon kautta.

Soittotaidon kehittäminen on pitkällinen prosessi, johon sekä oppilas että opettaja sitoutuvat yhdessä.

Anna musiikillisen ilon 
koskettaa, tervetuloa pianotunneille!

Musiikkileikkikoulu

Valmistuin musiikin varhaiskasvatuksen opettajaksi 2002 Lahdessa. Musiikki on ollut aina parhain harrastukseni ja nyt teen sitä myös työkseni. 

Sain 3-vuotiaana lahjaksi pienen mustan flyygelin, jossa oli alle kaksi oktaavia koskettimia. Flyygelilläni opin soittamaan korvakuulolta lastenlauluja, kunnes kävi niin, ettei laulujen soittaminen enää onnistunut, koska koskettimet loppuivat kesken. Sitten sain sähköurut ja 6- vuotiaana oman pianon. Pianotunnit aloitin silloin ja kävin muskarissa. 9-vuotiaana pääsin musiikkiluokalle Hollolassa ja silloin aloitin myös klarinetinsoiton. 

Yläasteella klarinetti jäi oikuttelevan pikkusormen takia. Noihin aikoihin innostuin laulamisesta enemmän ja aloitin laulutunnit 1993 Lahden musiikkiopistossa. 

Kuorossa laulamisesta olen aina pitänyt tosi paljon. Huikein kokemus kuorolaulusta on 2000-luvun alusta, kun sain olla mukana Lahden kaupunginteatterin Anna Karenina musikaalissa. 

Työssäni pidän kovasti ihanista viikottaisista kohtaamisista pienten muskarilaisten kanssa, kuten myös työn monipuolisuudesta ja luovuudesta sekä siitä, että saan olla monenikäisten lasten kanssa tekemisissä. Yhdessä musisointi laulaen, soittaen, liikkuen ja monin muin tavoin tavoitteellisesti, mutta kuitenkin ilolla tehden. Toivon, että muskari-ajasta lapselle jäisi hyvät muistot ja kokemukset, jotka innostaisivat musiikkiharrastuksen pariin jatkossakin. 

Laulu, Aikuisten kuoro

Pia Raanoja on valmistunut musiikin maisteriksi solistisen laulun osastolta Sibelius-Akatemiasta, ja nuorena hän opiskeli myös viulunsoittoa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Musiikkiharrastus alkoi äidin mukana paikallisessa naiskuorossa, ja solistiuran jälkeen (oopperaroolit Kansallisooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat ym) ja ohella (konsertointi) Pia lauloi viitisen vuotta Kansallisoopperan ammattikuorossa, joka oli myös hyvä oppi kuorolaulun saloihin. Itse hän on johtanut Riihimäen Naislaulajia ja Riihimäen Kansalaisopiston kuoroa ja Kaarisillan Laulua. Pia toimi 10 vuotta vastuuopettajana ja musiikin opettajana Kaarisilta ry:n yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa järjestetyssä, ammatillisessa erityisen tuen muusikon koulutuksessa. Lisäksi hän on free-lance aikoinaan pitänyt muskareita, ja opettanut laulua ja äänenmuodostusta yksilöllisesti ja erilaisille ryhmille.

”Laulaminen on ihanaa, ja yhdessä laulaminen vieläkin ihanampaa. Uskon, että musiikkia voi tehdä tosissaan ja panostaen, silti säilyttäen stressittömän ja mukavan, toisia arvostavan yhdessä tekemisen fiiliksen. Olen aina ajatellut, että laulamisessa tekniikka palvelee tulkintaa, ja tulkinta ja eläytyminen on se juttu. En halua keskittyä oppimisessa virheisiin, vaikka tarkka ja vaativakin ope osaan myös olla. Kokonaisuus on tärkeää, eikä opelle tilannesilmäkään ole pahaksi, tilanteen ja henkilön mukaan mennään.”

Orkesterin johto, musiikkileirit

Santtu-Matias Rouvali on aloittanut musiikkiuransa lyömäsoittajana. Nuoren kapellimestarilahjakuuden ura lähti huimaan nousukiitoon, kun hänet kutsuttiin yllättäen johtamaan Radion Sinfoniaorkesterin konserttia syksyllä 2009. Tämän jälkeen  Santtu-Matias on ollut erittäin kysytty vierailija kansainvälisillä konserttilavoilla. Tampere Filharmonian ylikapellimestarina hän aloitti syksyllä 2013. Hän on myös Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailija sekä toimii Musiikkikoulu Hauskojen Sävelten musiikkileirien  kapellimestarina.

viulu

Esittely tulossa

lapsikuoro

Eijan ollessa 5-vuotias pikku tyttö alkoi hänen musiikkimatkansa sähköurkujen soiton parissa. Sähköurkujen soitto säilyi, mutta mukaan tuli myöhemmin myös kuorolaulu, joka valloitti Eijan

sydämen ja sillä tiellä edelleen ollaan. Kuorolaisesta tuli kuoronjohtaja, jota ei pienenä tyttönä

Eija osannut aavistaa. Sähköurkujen lisäksi Eija soittaa myös pianoa, kanteletta, kitaraa sekä

ukulelea, laulaa ja säveltää.

Eija on valmistunut perhepäivähoitajaksi vuonna 1998 ja lähihoitajaksi 2001 keväällä, lasten-

ja nuorten koulutusohjelmasta. Tällä hetkellä Eija opiskelee musiikkipedagogiksi ja erikoistuu

varhaisiän musiikkikasvatukseen, loppusuora häämöttää ja valmistuminen on pian jo edessä. Kuoronjohtoa Eija on opiskellut Tampereen Voionmaa opistolla vuodesta 2005 lähtien, aina kesäisin, 2010 saakka. Pääaineena kuoronjohto sekä harjoittaminen. Sivuaineina mm. äänen-käyttö, laulu, musiikinteoria- ja säveltapailu, että sovitustyö. Lisäksi Eija on suorittanut myös musiikkipedagogiikan koulutusohjelman Orff-kurssit I, II ja III sekä niihin liittyvän lopputyösemi-naarin. Kansanmusiikki on lähellä Eija sydäntä.

Töitä musiikin parissa Eija on tehnyt monipuolisesti ja oppijoita on ollut vauvasta vaarin sekä erityisryhmiin. Kuoronjohto on se rakkain, sitä Eija on tehnyt yli kymmenen vuotta.

Harrastuksiin kuuluu myös vahvanaisurheilu ja siinä olisi tarkoitus kisata ensimmäistä kertaa.

Näytä mulle tie, näytä sateenkaaren päähän, jossa

koskettaa mä saan sydämeeni kultaiseen. Saako

musiikki mua sinne johdattaa, joka suurta voimaa

elämään antaa sen sykkeen tahdissa on helppo

kulkee vaan.

Musiikki kuuluu kaikille!

Opettajat

Musiikkikoulu

Hauskat Sävelet

Mikäli haluatte kysyä suoraan tuntitarjonnasta, voitte myös soittaa meille. Meiltä voitte myös vuokrata aluksi soittimia käyttöönne. 

Marja Rouvali

+358 40 838 9081

Musiikkikoulun Hinnasto

Lukukausimaksut
30 min oppitunnilla 445 €
45 min oppitunnilla 655 €
60 min oppitunnilla 890


Musikaalilaulu
(
sis. ensemble tunnin kerran kk)
30min 655€
45min 865€


Ryhmät

Aikuisten kuoro 90 min / 135 €
Lapsikuoro 75 min/ 135€
Muskari 45min/ 125€
Bändimuskari/Bändikerho 45 min 230€ 

Viulu & sellovalmennus ryhmät 230€/lukukausi(4-8 oppilasta)

Uuden oppilaan kirjautumismaksu on 16 €.
Lukukausimaksu on mahdollista maksaa 1 tai 4.erässä. E-passi käy meillä maksuvälineenä.
Opetuskertoja on syksyllä 15 + vapaaehtoinen esiintyminen/matinea ja
keväällä 16 + vapaaehtoinen esiintyminen/ matinea.
Yksi soittotunti voidaan korvata pidemmällä yhteis soittotunnilla tai pajalla.

Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä. Liittyen kysymyksiin mikä olisi sopiva instrumentti aloitettavaksi, kuka opettaja voisi olla juuri Se Oikea. Tai mihin toimipisteeseen kannattaisi tulla.


Oppia innostavassa vuorovaikutuksessa!