Opettajat

Tutustu opettajiimme

Viulu, Orkesteri,Kamarimusiikki
Musiikkikoulun perustaja

Marja on soittanut viulua vuodesta 1974 lähtien Lahden kaupungin orkesterissa (Sinfonia Lahti) ja opettanut viulunsoittoa 30 vuoden ajan mm. Lahden konservatoriossa,Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 omassa musiikkikoulussa.

’Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää kannustaa ja rohkaista oppilasta kärsivällisesti, luoda hyvä ja rento opiskeluilmapiiri ja herättää rakkaus musiikkiin, sen esittämiseen ja kuuntelemiseen.’

’Uskon opettajan ja oppilaan innostavaan vuorovaikutukseen, superpositiivisuuteen, oppilaan kokonaispersoonallisuuden tasapainoiseen kehittämiseen hänen omalla tasollaan ja musiikin integroimisen muihin taideaineisiin.’

Klarinetti, saksofonit ja puhallinorkesteri
Musiikkikoulun perustaja

Matti on suorittanut sotilasmuusikon tutkinnon Sibelius-Akatemiassaopetuspedagogiikan tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä klarinetinsoiton B-kurssitutkinto Sibelius-Akatemiassa. Hän on soittanut klarinettia Lahden kaupunginorkesterissa (Lahti Sinfonia) vuodesta 1981 lähtien.

Matti on opettanut Lahden konservatoriossa ja musiikkiopistossa sekä Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 lähtien omassa musiikkikoulussa.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää oppia tuntemaan oman instrumenttinsa rajallisuudet. On hyvä etsiä monipuolista musiikkimakua ja soittaa musiikkia viihteestä klassiseen.’

’Musiikinopiskelussa uskon jokaisen oppilaani nauttivan siitä, että he saavat olla mukana luomassa musiikkia ja voivat iloita oppimistaan asioista kukin omien taitojensa ja tavoitteidensa mukaan ilman stressiä. Rennosti ajatellen.’

’Puhallinsoittajan täytyy pitää huolta fyysisestä kunnostaan, jotta pystyy puhaltamaan tarvittavan pitkät fraasit pyörtymättä – ja pilke silmäkulmassa.”

Basso, sähköbasso, bassoukulele, äijäkitara ja bändit

Antin musiikkimatka alkoi kitaransoitosta 4-vuotiaana. 10-vuotiaana kitara vaihtui bassoon ja sillä tiellä hän on edelleen. Musiikin saralla työkuviot ovat olleet monipuolisia ja tyylillisesti vaihdelleet klassisesta heviin ja kaikkea siltä väliltä. Toimii tätä nykyä ammatimuusikkona.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeintä oppia kuuntelemaan ja lukemaan oppilasta. Opettajan on tärkeää yrittää auttaa oppilasta löytämään musiikista ilo ja antaa työkalut itsenäiseen opiskeluun.

Basso on erittäin tärkeä soitin musiikissa, jonka olemassa oloa ei moni huomaa kuin vasta sitten kun sitä ei ole. Soittimen kanssa alkuun pääseminen on melko helppoa, mutta soittimen kokonaisvaltainen hallinta vaatii jatkuvaa harjoittelua, halua oppia ja pitkää pinnaa.

’Koskaan ei ole valmis, aina on jotain opittavaa!”

Klassinen yksinlaulu

Pilvi-Annukka Äikäs (Musiikkipedagogi, AMK) on äänialaltaan mezzosopraano ja kotoisin Ilmajoelta. Pilvi on valmistunut laulunopettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta v. 2008 Margareta Haverisen johdolla.

Pilvi on täydentänyt laulu- ja näyttämöosaamistaan useilla mestarikursseilla ja yksityisopinnoin Suomessa ja Saksassa opettajinaan mm. Monika Hauswalter ja Petteri Salomaa, näyttämöopinnoissa opettajanaan Ulrich Proschka.  Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa 2019 hän suoritti Risto Saarmanin johdolla laulun A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Solistina Pilvi on esiintynyt esim. Lahden Kansainvälisillä Urkuviikoilla ja Lahden Oopperan sekä pienempien oopperayhteisöjen tuotannoissa. Pilvi-Annukka on esittänyt mm. 3. naisen (Kokkonen: Viimeiset kiusaukset) sekä Mamma Lucian (Mascagni: Cavalleria rusticana) rooleja. Göteborgin Oopperan lisäkuoroon hänet valittiin kausille 2019-2021.

Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa Pilvi-Annukka on laulanut jo viidentoista vuoden ajan ja myös tulevana kesänä 2023. Laulun opettamisen lisäksi hän konsertoi lied- ja oopperaohjelmistoineen eri pianistien kanssa ja esiintyy myös kirkkomusiikkiteosten alttosolistina.

”Laulun opiskelu on ihanaa ja siinä ei tule koskaan ihan valmiiksi. Kaikkein parasta laulamisessa on sen kokonaisvaltainen vaikutus koko ihmiseen. Laulussa saa kosketuksen itseensä ja se on parhaimmillaan hyvin hoitavaa. Ja kun laulamisesta nauttii, oppii uutta ja siitä tulee entistä kiehtovampaa.

Laulun opiskelu ei ole sitä, että vältetään virheitä ja pelätään niiden tekemistä. Siksikin on tärkeää, että opettaja luo hyvän ilmapiirin tunnille. Parhaiten laulun opiskelu palvelee laulajaa, kun hän uskaltaa olla avoin ja kokeilla asioita. Myös tekninen kehittyminen laulussa lisää motivaatiota. Laulamiseen jää koukkuun!”

Viulu, Piano, Multi-instru
ja jousiryhmät

Heidi on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi 2012 ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Metropoliassa 2019. Musiikkiteknologiksi hän valmistui 2016 ja nyt parhaillaan työn alla on lisäkoulutus ammattimaiseen koira-avusteiseen työskentelyyn. 

Heidi on opettanut pääinstrumenttiaan viulua kymmenen vuoden ajan. Viulun lisäksi kiinnostus on vienyt opiskelemaan myös montaa muuta soitinta. Hauskoissa Sävelissä Heidi opettaa viulun lisäksi myös esimerkiksi pianoa sekä multi-instrua, jossa vuoden aikana tutustutaan monipuolisesti eri soittimiin ja luodaan pohjaa tuleville soitto-opinnoille.

Opetuksen lisäksi hän soittaa ja keikkailee itse useissa eri tyylisissä kokoonpanoissa kuten StrongBows -jousiyhtyeessä.

’Composing will always be a memory of inspiration;
improvising is live inspiration,
something happening at that very moment.
Do not fear mistakes. There are none.’

-Miles Davis

Huilu, laulu, Pianon alkeet, Multi-intru, Musiikin eritysopetus

Johanna aloitti pianonsoiton 8-vuotiaana Hämeenlinnassa ja 11-vuotiaana kuvioihin tuli myös huilu sekä 16-vuotiaana lauluopinnot Turun musiikkilukiossa.

Huilun opiskelu jatkui Lahden ammattikorkeakoulussa ja myöhemmin opiskelu jatkui samassa opinahjossa myös laulun- sekä muskariopettajan koulutuksessa, josta Johanna valmistui musiikkipedagokiksi 2013.

Johanna opettaa Hauskoissa Sävelissä huilunsoittoa ja laulua, pianonsoiton alkeita sekä multi-instrua.  Johannan sydäntä lähellä ovat myös kaikki erityisoppijat, joista hänellä on runsaasti kokemusta musiikin erityisopettajana mm. Sylviakodilla Lahdessa.

”Musiikki on ollut elämässäni aina perheeni harrastaessa musiikkia ja äitini pitäessä pianotunteja kotona. Musiikista tuli minulle rakas harrastus ja myöhemmin halusin siitä itselleni ammatin. Musiikki tuottaa hyvän ja rauhoittavan olon ja nautin suunnattomasti musiikista ja sen parissa työskentelystä, jonka pyrin pitämään rentona ja hauskana. Tunneillani soitetaan ja lauletaan musiikkia laidasta laitaan, iskelmästä klassiseen. Työstämme tunneillani oppilaan mieleistä materiaalia. Tule tunneilleni juuri sellaisena kuin olet, valmistellaan yhdessä kappaleet juuri sinun taitojesi mukaisesti.”

Sello, Jousiryhmät

Anniina on valmistunut sellonsoiton opettajaksi Lahden AMK:sta vuonna 2005. Sellonsoittoa hän on opettanut Hauskojen Sävelten lisäksi Heinolan, Lahden ja Asikkalan seudun musiikkiopistoissa sekä Wellamo-opistossa.

Anniina on toiminut myös vuodesta 2008 alkaen erityistä tukea tarvitsevien nuorten/aikuisten musiikinohjaajana taide- ja toimintakeskus Kaarisillassa, Nastolassa.

Hauskinta muusikon työssä on Anniinan mielestä yhteissoitto ja hän soittaakin mielellään monenlaista musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa. Opettajan työssä hän pitää tärkeänä kannustavaa ilmapiiriä ja rentoa tekemisen meininkiä. Palkitsevia hetkiä opettajalle on, kun oppilas innostuu omatoimisesti soveltamaan oppimaansa tai kenties luomaan jotain ihan uutta.

”Musiikki on parhaimmillaan elämäntapa. Oli se sitten harrastus tai ammatti, siihen kannattaa panostaa, koska elämä ilman sitä olisi paljon tylsempää!
Musiikin harrastaminen tuo paitsi uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, myös iloa, elämyksiä ja samanhenkisiä ystäviä.”

Piano, VAPSI, kitara,kantele ja ukulele

Saara on vuonna 2002 musiikin varhaiskasvatuksen opettajaksi valmistunut musiikin monitoiminainen.

Musiikkileikkikouluryhmien lisäksi hänellä on vankka kokemus niin pianonkitarankanteleen, VAPSIN ja ukulelen opettamisesta, kuin myös lasten sekä kehitysvammaisten bändiohjaamisestakin.

Keikkaillessaan ja Olli-duon merkeissä Saara myös laulaa, ja keikoilla soitinrepertuaariin kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös esim. huuliharppu ja alttonokkahuilu.

”Musiikin tekemisessä asenne ratkaisee. Iloinen, reipas ja motivoitunut asenne on kaiken a ja o, niin sekä oppilaalla kuin opettajallakin. Soittamisen ilon ylläpitämistä pidänkin omassa opetuksessani kaikista tärkeimpänä asiana.”

Piano, Laulu

Saara valmistui pianopedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Pianon lisäksi hän soittaa cembaloa ja urkuja, ja tekee parhaillaan kirkkomusiikin opintoja Sibelius-Akatemiassa.

’Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää auttaa oppilasta löytämään soittamisen ilo ja tarve musiikilliseen ilmaisuun. Kun oppilasta ohjaa rakkaus musiikkiin ja oma halu oppia soittamaan, matka musiikkiopintojen parissa on varmasti antoisa. Tehtäväni opettajana on olla oppilaan apuna ja kannustajana tällä matkalla.’

Rummut

Kalevi Reentie aloitti rumpujen ja lyömäsoitinten soiton 6-vuotiaana Hauskoissa Sävelissä
opettajaan Santtu-Matias Rouvali. Kalevi valmistui muusikoksi Lahden konservatoriosta 2018
opettajanaan Sami Tervonen, sekä musiikkipedagogiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta
2022 Harri Lehtisen johdolla.
Vaikka Kalevi on ammatillisesti erikoistunut klassisiin lyömäsoittimiin, hän on osallistunut
ammattiopintojensa ohessa aktiivisesti myös yhtyetoimintaan ja ollut soittamassa TAMKin
opintojensa aikana kaikkiaan kolmessa musikaalituotannossa ja lukuisissa musiikkiteatterilinjan
tutkinnoissa. Kalevi on opintojensa aikana saanut opetusta myös käsirummuista (mm. Janne
Tuomi) sekä patarummuista (mm. Lassi Erkkilä & Péter Fodor) ja osallistunut Percussion Pulse –
lyömäsoitinviikolle Kööpenhaminassa helmikuussa 2020.
Kalevi opettaa Hauskoissa Sävelissä rumpusettiä ja muita lyömäsoittimia, kuten ksylofonia ja
käsirumpuja. Opetus onnistuu sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.
”Musiikkiharrastus on upea tapa tutustua omaan luovuuteen ja saada uusia ystäviä. Harrastus
on helppo aloittaa, mutta lopettaminen on vaikeaa, kun vauhtiin kerran pääsee. Tämä on
yhteisöllinen laji!
Rummut ja muut lyömäsoittimet kiehtovat ihmisiä, jotka näkevät ja kuulevat niiden soittoa
ensimmäistä tai vaikkapa sadatta kertaa. Mielestäni jokaisen kannattaa kokeilla rumpujen
soittoa edes kerran elämässään ymmärtääkseen, missä kiehtovuus piilee. Ja kun rumpujen
soitto vie mennessään, kannattaa muistaa myös koeajaa muu soitinperhe!
Minulle musiikissa parasta on se, että sitä saa tehdä erilaisten, taitavien ihmisten kanssa.
Tunneillani pyrin löytämään musiikkiharrastuksen ilon yksilöstä itsestään. Uuden opiskelu ja
itsenäinen harjoittelu tehostuu, jos oppija on motivoitunut. Tervetuloa tunneilleni!

Sähkökitara, Akustinen kitara Ukulele

Valtteri on 30- vuotias muusikko ja musiikkipedagogi. Hän valmistui musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta keväällä 2023. Tätä ennen hän on käynyt muusikon ammattiopinnot Helsingin Pop & Jazz- konservatoriolla, jonne hän päätyi opiskeltuaan Oriveden Opistolla vuoden ajan.

Valtteri soittaa tällä hetkellä muutamissa eri kokoonpanoissa. Kokoonpanot vaihtelevat artistin taustabändistä, rock- yhtyeisiin ja bilebändeihin. Tämän lisäksi hän ollut osana musikaalibändejä ja erinäisiä studioäänityksiä.

”Musiikki on ollut minulle hyvin tärkeää jo lapsesta saakka. Yhteissoiton luoma yhteisöllisyyden tunne on mielestäni musiikille ainutlaatuinen ominaisuus. Opettajana pyrinkin siihen, että soitamme tunneillani mahdollisimman paljon. Oli sitten kyseessä yksi sointu, kokonaiset kappaleet, tai lyhyet melodianpätkät, tuntuman omaan soittimeen saa parhaiten soittamisen kautta.”

”Vaikka nykyaikana opetusmateriaalia on enemmän kuin kukaan ehtii etsiäkään, on opettajalla mielestäni hyvin tärkeä rooli sopivien harjoitusten ja oikeanlaisen ohjauksen kehittämisessä. Olen opettajana kannustava sekä kärsivällinen ja pyrin kasaamaan opetusmateriaalin oppilaan omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.”

Rummut

Oscar on koulutukseltaan musiikkiteknologi, mutta muusikonkin ammattitutkinto hänellä on tällä hetkellä loppusuoralla. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus opettajan työstä; Oscar on opettanut Wellamo-opistolla, Lahden Musiikkimaalla, koulutuskeskus Salpauksella ja sijaistanut peruskouluissa. Opetustöiden lisäksi hän on työskennellyt mm. sessiomuusikkona lavoilla, teatteriproduktioissa ja studiossa, sekä äänittäjänä, miksaajana ja jokapaikanhöylänä erilaisten tapahtumatuotantojen parissa. Opettaminen on kuitenkin aina ollut sitä mieluisinta työtä.

”Kun perusasiat alkavat olla oppilaan hallinnassa, tuntien aiheet keskittyvät tekniikka- ja teoriaharjoitusten lisäksi enenevissä määrin (oppilaan oma musiikkimaku ja taso huomioon ottaen) erilaisiin kappaleisiin ja musiikkityyleihin, niiden analysointiin ja soittamiseen yhdessä – pianon säestyksellä.”

Yhdessä soittamisen tärkeys korostuu Oscarin pitämillä tunneilla vahvasti, koska hän itse on aina kokenut onnistumiset ja epäonnistumiset yhdessä muiden soittajien kanssa. Itsenäisen harjoittelun ja muiden kanssa soittelun välille tuleekin löytää hänen mielestään sopivanlainen tasapaino:

”Hyväksi rumpaliksi ei tulla ilman päättäväistä ja säännöllistä yksinharjoittelua, mutta soitinten välistä kommunikointia pitää ottaa haltuun porukassa, hyvien tyyppien seurassa.”

POP/JAZZ laulu

Annika Myllyojan musiikkiharrastus alkoi ala-asteella Wellamo-opiston pianotunneilla, ja yläasteella mukaan tulivat myös laulutunnit ensin Wellamo-opistolla ja sen jälkeen Lahden konservatoriossa. Laulunopiskelusta tuli vuosien saatossa koko ajan tavoitteellisempaa, ja Annikan tähtäimenä olivat muusikon ja musiikkipedagogin opinnot. Keväällä 2018 Annika valmistui muusikoksi ja pop/jazz-laulajaksi Kymen konservatoriolta ja kesällä 2022 musiikkipedagogiksi ja pop/jazz-laulunopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Tällä hetkellä Annika opettaa Hauskoissa Sävelissä pop/jazz-laulua ja keikkailee Trio Pirske -nimisellä kokoonpanolla häissä, pikkujouluissa ja muissa yksityistilaisuuksissa.

”Laulaminen on voimaannuttavaa ja sen avulla pääsee ilmaisemaan ja jakamaan tunteita. Laulutunnit ovat myös hyviä itsetunnon kohottajia, kun turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä saa kokeilla ja oppia uutta omasta äänestä ja kehosta. Laulutunneilla opittu tekniikka lisää äänen ilmaisukykyä ja laulun hengitystekniikasta on apua myös muissa tilanteissa, kun on tärkeää saada keho ja mieli rentoutuneeksi.

Laulu on myös hyvin henkilökohtainen instrumentti ja se on jokaisella täysin ainutlaatuinen. Laulutunneilla ei pyritäkään muuttamaan kenenkään omaa ääntä, vaan laulutekniikan ja tyylilaji tuntemuksen avulla kehitetään jokaisen ainutlaatuista ääntä ja tulkintaa kohti niiden täyttä potentiaalia! Haluan myös painottaa, että laulaminen on täysin opittavissa oleva taito eikä lauluharrastuksen aloittaminen ole koskaan liian myöhäistä, vaan laulutunnille saa tulla juuri sen ikäisenä ja tasoisena kuin tällä hetkellä on.”

Sähkökitara

Uusi sähkökitaran opettajamme alkaen syksystä 2022
Olen 24 vuotias Musiikkipedagogiopiskelija. Opiskelen Helsingin Metropoliassa nyt kolmatta vuotta.
Aloitin kitaran soiton 5 vuotiaana yksityisellä opettajalla josta siirryin 7 vuotiaana Rauman Musiikkiopistoon. Peruskoulun jälkeen pääsin Palmgren Konservatorioon musiikin ammattiopintoihin. Armeijan suoritin Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa jonka jälkeen pääsin Helsinkiin Metropoliaan opiskelemaan Pop/jazz Kitaraa ja Musiikkipedagogiikkaa. Opiskelujen rinnalla olen tehnyt paljon keikkoja Suomessa sekä ulkomailla omalla bändillä ja myös paljon sessiotöitä erilaisten eturiviartistien /muusikoiden kanssa sekä teatterimusikaaleja ja bändi/studioproggiksia.
Nyt minulle tuli mahdollisuus päästä näiden lisäksi tekemään opetustyötä mistä nautin todella paljon. Pidän itseäni kannustavana ja iloisena opettajana joka pyrkii löytämään jokaiselle oman yksilöllisen polun soiton maailmaan. On upea nähdä oppilaan kehityskaarta ja olla osana sitä. Kun oppilas kehittyy pyrin aina heidän kanssa siihen että etsitään omaa soundia ja ilmaisu tapaa musiikkiin.

POP/JAZZ laulu

Riikka Jaakkola on pop-jazz laulaja, joka tuli tunnetuksi The Voice of Finland -ohjelman ystäville vuonna 2016. Muusikoksi Jaakkola valmistui vuonna 2022 Lahden konservatoriolta ja opiskelee tällä hetkellä Helsingissä Metropolia AMK:ssa laulunopettajaksi. Työssään laulunopetuksen ohella nuori nainen esiintyy aktiivisesti erilaisissa kokoonpanoissa sekä työstää omia julkaisujaan.

”Minulle on tärkeää, että laulutunnille saa tulla avoimin mielin juuri sellaisena kuin on. Laulunopetus on parhaimmillaan mukavaa musiikin fiilistelyä sekä yhdessä oivaltamista. Parasta on, kun sekä pedagogi että oppija oppivat uutta. Jokaisen ääni on arvokas ja laulaminen kuuluu meille kaikille! Tutkitaan yhdessä äänesi mahdollisuuksia!”

Piano

Matti om lahtelainen muusikko, soittaa tällä hetkellä mm. Lahden Kaupunginteatterilla.

Matti aloitti pianonsoiton opiskelun 8-vuotiaana Lahden Musiikkiopistossa. Tie on sen jälkeen kulkenut useamman koulun, muun
muassa Sibelius-Akatemian jazzosaston, kautta siihen pisteeseen että Matista on tullut ammattimuusikko.

Tällä hetkellä Mattia työllistää muun muassa Lahden Kaupunginteatteri,muut pienemmät teatteriprojektit, yhteistyö lukuisien artistien ja kuorojen kanssa sekä
Tuubakimalainen-yhtye, jonka kanssa keikkoja tehdään pitkin poikin ympäri Suomea. Opetuskokemusta Matilla on noin kymmenen vuoden ajalta. Matti on toiminut pianonsoitonopettajana Musiikkikoulu Hauskoissa Sävelissä ja Lahden Musiikkiopistossa.

”Mielestäni on tärkeää, että soittotunnilla on rento ja kannustava ilmapiiri. Jokaisen oppilaan kanssa edetään omaan tahtiin ja yritetään löytyy harjoiteltavaksi sellaisia kappaleita että niitä on kiva soittaa ja esittää muuallakin kuin vain soittotunnilla. Yhteissoitto on ainakin minulla ollut aina musiikin tekemisessä se paras juttu, toivoisinkin, että jokainen oppilas saisi valmiuksia ja tilaisuuksia yhteissoittoon.”

Musikaalilaulu

Elina Ruti on valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta sekä klassiseksi laulajaksi Lahden Konservatoriosta.

Syksyllä 2022 Ruti toimi apurahataiteilijana ja toteutti runo – ja teatterilauluillan ”Tuulisella terassilla” Lahden kaupunginteatteriin. Lisäksi hän on esiintynyt Lahden kaupunginteatterissa Sound of Musicin Marian understudyna, Jekyll & Hyde musikaalissa sekä Kulttuuriosuuskunta Kellopelin konserteissa ”Ilta musikaalien parissa”, ”Ilta Oscareiden tapaan” sekä ”Suomi-filmin siivin”, joista viimeksi mainitussa Ruti toimi myös tuottajana ja käsikirjoittajana. Rutin on voinut nähdä myös Turun kaupunginteatterin Babe-urheapossu näytelmässä sekä Pesäkallion kesäteatterin näytelmissä ”Topi Sorsakoski – Kohtalon tango” sekä ”Pastori Tarsalainen ja viidakon lait”.

Ruti on antanut äänensä monille animaatiohahmoille, ja hahmoja voi bongata aamuisin lasten piirretyistä.
Ruti opettaa monipuolista ja vahvaa äänenkäyttöä musikaalilaulusta kiinnostuneille.

Trumpetti,Taskutrumpetti, Alttotorvi, Baritonitorvi

Tomi on kotoisin Nivalasta, Pohjois-Pohjanmaalta, jossa vahvat puhallinmusiikki perinteet veivät aikoinaan mukanaan nuoren trumpetistin.

Jokilaaksojen musiikkiopiston jälkeen matka jatkui Lahteen, Päijät-Hämeen konservatorioon, mistä Tomi valmistui trumpetinsoitonopettajaksi v. 1999. Vaskisoittimien lisäkoulutus alkoi v. 2000 ja trumpetinsoiton jatkotutkinto seurasi v. 2002.

Tomi opettaa päätyönään trumpetinsoittoa Lahden musiikkiopistossa, ja toimii tuntiopettajana mm. Hauskat Sävelet musiikkikoulussa ja kesäleireillä eri puolella Suomea.
 Lahden peruskouluissa Tomi on ollut mukana Soitan koulussa -opettajana ja vaskikerhojen vetäjänä.
Freelance -muusikkona Tomi on toiminut mm. Lahden kaupunginteatterissa, Sinfonia Lahdessa ja Arriba! -yhtyeessä. Vaskikamarimusiikkia Tomi on harrastanut Lahti Brass Quintetissa v. 2000 alkaen.

”Brass playing is fun and easy!” Tuota  Urban Agnasin hienoa ajatusta olen viljellyt omassa opetuksessani, ja korostanut, että soittamisen ilo ja riemu kuuluvat todellakin kaikille! Toisen suuren trumpettipedagogin, Olavi Koskelan sanoihin on hyvä aina palata; ”Muista hyvä mieli harjoitellessasi, nauti siitä!”  

Piano

Hei, olen Kristiina Niemelä 
ja opetan Hauskoissa 
Sävelissä pianonsoittoa.

Olen valmistunut pianonsoitonopettajaksi Päijät-Hämeen Konservatoriosta ja päivittänyt myöhemmin tutkintoani musiikkipedagogiksi Lahden Musiikin Laitoksella.

Olen opettanut kolmenkymmenen vuoden ajan eri ikäisiä ja tasoisia oppilaita mm. Asikkalan seudun Musiikkiopistossa, Lotilan musiikkiluokilla, Steiner-koulussa ja yksityisesti omassa pianokoulussa.

Pianonsoitto sopii harrastukseksi kaikille siitä kiinnostuneille. Pianonsoiton ohjelmisto on laaja ja sieltä löytyy soitettavaa jokaiselle. Pianonsoitto kehittää motoriikkaa, hahmotuskykyä, rytmitajua, sorminäppäryyttä, mieleenpainamista, koordinaatiokykyä ja ennenkaikkea se tuo sisältöä elämään musiikillisen nautinnon kautta.

Soittotaidon kehittäminen on pitkällinen prosessi, johon sekä oppilas että opettaja sitoutuvat yhdessä.

Anna musiikillisen ilon 
koskettaa, tervetuloa pianotunneille!

Harmonikka

Liisa on valmistunut harmonikansoiton opettajaksi Lahden AMK:sta 2010 ja täydentänyt opintojaan Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa 2010-2013. Liisa opettaa Hauskojen sävelten lisäksi mm. Heinolan musiikkiopistossa ja Wellamo-opistossa.

”Harmonikka on monipuolinen ja ilmaisurikas soitin, joka soveltuu monenlaiseen musiikkiin.
On tärkeää, että soittamisessa säilyy hauskuus haastaviltakin tuntuvien tehtävien parissa.
Soittaminen on kiva harrastus, josta on iloa paitsi soittajalle itselleen myös muille.”

Laulu, Aikuisten kuoro, Musiikin erityisopetus

Pia Raanoja on valmistunut musiikin maisteriksi solistisen laulun osastolta Sibelius-Akatemiasta, ja nuorena hän opiskeli myös viulunsoittoa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Musiikkiharrastus alkoi äidin mukana paikallisessa naiskuorossa, ja solistiuran jälkeen (oopperaroolit Kansallisooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat ym) ja ohella (konsertointi) Pia lauloi viitisen vuotta Kansallisoopperan ammattikuorossa, joka oli myös hyvä oppi kuorolaulun saloihin. Itse hän on johtanut Riihimäen Naislaulajia ja Riihimäen Kansalaisopiston kuoroa ja Kaarisillan Laulua. Pia toimi 10 vuotta vastuuopettajana ja musiikin opettajana Kaarisilta ry:n yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa järjestetyssä, ammatillisessa erityisen tuen muusikon koulutuksessa. Lisäksi hän on free-lance aikoinaan pitänyt muskareita, ja opettanut laulua ja äänenmuodostusta yksilöllisesti ja erilaisille ryhmille.

”Laulaminen on ihanaa, ja yhdessä laulaminen vieläkin ihanampaa. Uskon, että musiikkia voi tehdä tosissaan ja panostaen, silti säilyttäen stressittömän ja mukavan, toisia arvostavan yhdessä tekemisen fiiliksen. Olen aina ajatellut, että laulamisessa tekniikka palvelee tulkintaa, ja tulkinta ja eläytyminen on se juttu. En halua keskittyä oppimisessa virheisiin, vaikka tarkka ja vaativakin ope osaan myös olla. Kokonaisuus on tärkeää, eikä opelle tilannesilmäkään ole pahaksi, tilanteen ja henkilön mukaan mennään.”

Sähkökitara, akustinen kitara, piano, konemusiikki (opintovapaalla) 

Joni on valmistunut Helsingin Pop & Jazz -konservatoriosta muusikoksi. Lisäksi hän on opiskellut klassista musiikkia Lahden ammattikorkeakoulussa. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt vuosien varrella runsaasti, ja hän keikkailee edelleen opetuksen ohella säännöllisesti useammassa kokoonpanossa.

”Musiikinopiskelussa tärkeitä ovat paitsi oma innostus ja sisu treenata, myös yhdessä tekemisen mukava meininki, improvisointi ja yhteissoitto.

Opetukseni lähtökohtana on kartoittaa oppilaan henkilökohtaiset mielenkiinnon kohteet musiikissa ja lähteä yhdessä kehittämään niitä mahdollisimman laajalti. Omia rajoja kannattaa kuitenkin kokeilla, ja oppitunneilla myös tutustutaan kitaransoiton eri tyylilajeihin ja opetellaan tyylin mukaista soittoa.

Musiikki antaa energiaa ja inspiraatiota elämään ja tuo hyvää fiilistä itselle ja muille!”

Viulu, Jousiryhmät

Esittely tulossa

Orkesterin johto, musiikkileirit

Santtu-Matias Rouvali on aloittanut musiikkiuransa lyömäsoittajana. Nuoren kapellimestarilahjakuuden ura lähti huimaan nousukiitoon, kun hänet kutsuttiin yllättäen johtamaan Radion Sinfoniaorkesterin konserttia syksyllä 2009. Tämän jälkeen  Santtu-Matias on ollut erittäin kysytty vierailija kansainvälisillä konserttilavoilla. Tampere Filharmonian ylikapellimestarina hän aloitti syksyllä 2013. Hän on myös Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailija sekä toimii Musiikkikoulu Hauskojen Sävelten musiikkileirien  kapellimestarina.

Opettajat

Musiikkikoulu

Hauskat Sävelet

Mikäli haluatte kysyä suoraan tuntitarjonnasta, voitte myös soittaa meille. Meiltä voitte myös vuokrata aluksi soittimia käyttöönne. 

Marja Rouvali

+358 40 838 9081

Musiikkikoulun Hinnasto

Lukukausimaksut
30 min oppitunnilla 445 €
45 min oppitunnilla 655 €
60 min oppitunnilla 890


Musikaalilaulu
(
sis. ensemble tunnin kerran kk)
30min 655€
45min 865€


Ryhmät

Aikuisten kuoro 90 min / 135 €
Muskari 45min/ 145€

Viulu & sellovalmennus ryhmät 260€/lukukausi(4-8 oppilasta)

Uuden oppilaan kirjautumismaksu on 16 €.
Lukukausimaksu on mahdollista maksaa
1.tai 4.erässä.
E-passi ja Edenred käy meillä myös maksuvälineenä.
Opetuskertoja on syyslukukaudella 15 +
vapaaehtoinen esiintyminen/matinea ja
kevätlukukaudella 16 +
vapaaehtoinen esiintyminen/ matinea.
Yksi soittotunti voidaan korvata pidemmällä yhteis soittotunnilla tai pajalla.