Oppia innostavassa vuorovaikutuksessa!

Uskomme opettajan ja oppilaan innostavaan vuorovaikutukseen, superpositiivisuuteen, oppilaan kokonaispersoonallisuuden tasapainoiseen kehittämiseen hänen omalla tasollaan ja musiikin integroimisen muihin taideaineisiin.

Tutustu opettajiin

OPETTAJAT

Alla voit tutustua opettajiimme henkilökuvausten ja videoiden avulla.

Marja Rouvali

Toiminnanohjaaja
Viulu, orkesteri ja kamarimusiikki

Marja on soittanut viulua vuodesta 1974 lähtien Lahden kaupungin orkesterissa (Sinfonia Lahti) ja opettanut viulunsoittoa 30 vuoden ajan mm. Lahden konservatoriossa, Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 omassa musiikkikoulussa.

’Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää kannustaa ja rohkaista oppilasta kärsivällisesti, luoda hyvä ja rento opiskeluilmapiiri ja herättää rakkaus musiikkiin, sen esittämiseen ja kuuntelemiseen.’

’Uskon opettajan ja oppilaan innostavaan vuorovaikutukseen, superpositiivisuuteen, oppilaan kokonaispersoonallisuuden tasapainoiseen kehittämiseen hänen omalla tasollaan ja musiikin integroimisen muihin taideaineisiin.’

 

Matti Rouvali

Klarinetti, saksofonit ja puhallinorkesteri

Matti on suorittanut sotilasmuusikon tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, opetuspedagogiikan tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä klarinetinsoiton B-kurssitutkinto Sibelius-Akatemiassa. Hän on soittanut klarinettia Lahden kaupunginorkesterissa (Lahti Sinfonia) vuodesta 1981 lähtien.

Matti on opettanut Lahden konservatoriossa ja musiikkiopistossa sekä Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 lähtien omassa musiikkikoulussa.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää oppia tuntemaan oman instrumenttinsa rajallisuudet. On hyvä etsiä monipuolista musiikkimakua ja soittaa musiikkia viihteestä klassiseen.’

’Musiikinopiskelussa uskon jokaisen oppilaani nauttivan siitä, että he saavat olla mukana luomassa musiikkia ja voivat iloita oppimistaan asioista kukin omien taitojensa ja tavoitteidensa mukaan ilman stressiä. Rennosti ajatellen.’

’Puhallinsoittajan täytyy pitää huolta fyysisestä kunnostaan, jotta pystyy puhaltamaan tarvittavan pitkät fraasit pyörtymättä – ja pilke silmäkulmassa.”

 

Antti Akkanen

Basso, sähköbasso, bassoukulele, äijäkitara ja bändit

Antin musiikkimatka alkoi kitaransoitosta 4-vuotiaana. 10-vuotiaana kitara vaihtui bassoon ja sillä tiellä hän on edelleen. Musiikin saralla työkuviot ovat olleet monipuolisia ja tyylillisesti vaihdelleet klassisesta heviin ja kaikkea siltä väliltä. Toimii tätä nykyä ammatimuusikkona.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeintä oppia kuuntelemaan ja lukemaan oppilasta. Opettajan on tärkeää yrittää auttaa oppilasta löytämään musiikista ilo ja antaa työkalut itsenäiseen opiskeluun.

Basso on erittäin tärkeä soitin musiikissa, jonka olemassa oloa ei moni huomaa kuin vasta sitten kun sitä ei ole. Soittimen kanssa alkuun pääseminen on melko helppoa, mutta soittimen kokonaisvaltainen hallinta vaatii jatkuvaa harjoittelua, halua oppia ja pitkää pinnaa.

’Koskaan ei ole valmis, aina on jotain opittavaa!”

 

Anna Degerman

Multi-instru, Bändikerho, Bändimuskari

Anna on opiskellut Lahden Konservatoriossa sellon, käyrätorven ja saksofonin soittoa, myöhemmin klassista laulua ja pianoa. Anna soittaa myös erilaisia kitara-, huilu- ja rytmisoittimia. Kuoro, bänditoiminta ja musiikinperusteiden opetus on myös tuttua. Anna on erikoistunut oppimishäiriöihin ja multi-instrumenttiopetukseen ja valmistunut musiikinopettajaksi 2008.

Musiikin opetus englanniksi ja espanjaksionnistuvat myös. Anna on asunut useita vuosia ympäri Eurooppaa.

Trinity College Londonin sekä Nelson Music Academy Spainin kanssa yhteistyössä on kehittynyt uusi tapa opettaa musiikin alkeita monipuolisesti, musiikillisella multi-instrumentti vuodella (Musical Introduction Year).

Anna kokee musiikin opetuksen suurena ilona ja kokonaisvaltaisena tapahtumana, jossa voi olla käytössä yhden tunnin aikana koko orkesteri.

”Ope! Voidaanko soittaa taas orkesteria?”

Heidi Knuters

Viulu, multi-instru, piano

Heidi on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi 2012 ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Metropoliassa 2019. Musiikkiteknologiksi hän valmistui 2016 ja nyt parhaillaan työn alla on lisäkoulutus ammattimaiseen koira-avusteiseen työskentelyyn. 

Heidi on opettanut pääinstrumenttiaan viulua kymmenen vuoden ajan. Viulun lisäksi kiinnostus on vienyt opiskelemaan myös montaa muuta soitinta. Hauskoissa Sävelissä Heidi opettaa viulun lisäksi myös esimerkiksi pianoa sekä multi-instrua, jossa vuoden aikana tutustutaan monipuolisesti eri soittimiin ja luodaan pohjaa tuleville soitto-opinnoille.

Opetuksen lisäksi hän soittaa ja keikkailee itse useissa eri tyylisissä kokoonpanoissa kuten StrongBows -jousiyhtyeessä.

 

’Composing will always be a memory of inspiration;
improvising is live inspiration,
something happening at that very moment.
Do not fear mistakes. There are none.’
-Miles Davis

 

 

Saara Takala

Piano

 

Saara valmistui pianopedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Lisäksi hän opiskelee cembalonsoittoa ja soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa.

 

’Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää auttaa oppilasta löytämään soittamisen ilo ja tarve musiikilliseen ilmaisuun. Kun oppilasta ohjaa rakkaus musiikkiin ja oma halu oppia soittamaan, matka musiikkiopintojen parissa on varmasti antoisa. Tehtäväni opettajana on olla oppilaan apuna ja kannustajana tällä matkalla.’

Matti Hussi

Piano

Lahtelainen muusikko, soittaa tällä hetkellä mm. Lahden Kaupunginteatterilla.

Matti Hussi on lahtelainen freelance-muusikko, joka aloitti pianonsoiton opiskelun 8-vuotiaana Lahden Musiikkiopistossa. Tie on sen jälkeen kulkenut useamman koulun, muun
muassa Sibelius-Akatemian jazzosaston, kautta siihen pisteeseen että Matista on tullut ammattimuusikko.

Tällä hetkellä Mattia työllistää muun muassa Lahden Kaupunginteatteri,muut pienemmät teatteriprojektit, yhteistyö lukuisien artistien ja kuorojen kanssa sekä
Tuubakimalainen-yhtye, jonka kanssa keikkoja tehdään pitkin poikin ympäri Suomea. Opetuskokemusta Matilla on noin kymmenen vuoden ajalta. Matti on toiminut pianonsoitonopettajana Musiikkikoulu Hauskoissa Sävelissä ja Lahden Musiikkiopistossa.

”Mielestäni on tärkeää, että soittotunnilla on rento ja kannustava ilmapiiri. Jokaisen oppilaan kanssa edetään omaan tahtiin ja yritetään löytyy harjoiteltavaksi sellaisia kappaleita että niitä on kiva soittaa ja esittää muuallakin kuin vain soittotunnilla. Yhteissoitto on ainakin minulla ollut aina musiikin tekemisessä se paras juttu, toivoisinkin, että jokainen oppilas saisi valmiuksia ja tilaisuuksia yhteissoittoon.”

 

Liisa Ojantausta

Harmonikka

Liisa on valmistunut harmonikansoiton opettajaksi Lahden AMK:sta 2010 ja täydentänyt opintojaan Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa 2010-2013. Liisa opettaa Hauskojen sävelten lisäksi mm. Heinolan musiikkiopistossa ja Wellamo-opistossa.

”Harmonikka on monipuolinen ja ilmaisurikas soitin, joka soveltuu monenlaiseen musiikkiin.
On tärkeää, että soittamisessa säilyy hauskuus haastaviltakin tuntuvien tehtävien parissa.
Soittaminen on kiva harrastus, josta on iloa paitsi soittajalle itselleen myös muille.”

 

Kristiina Niemelä

Piano

Uusi opettaja syksystä 2022

 

Tomi Nietula

Vaskisoittimet
Trumpetti, Taskutrumpetti, Alttotorvi, Baritonitorvi

 

Uusi opettaja syksystä 2022.

 

 

 

Terhi Nietula

musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulun opettaja.

 

Joni Rajamäki

Sähkökitara, akustinen kitara, piano, konemusiikki ja bändit

Joni on valmistunut Helsingin Pop & Jazz -konservatoriosta muusikoksi. Lisäksi hän on opiskellut klassista musiikkia Lahden ammattikorkeakoulussa. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt vuosien varrella runsaasti, ja hän keikkailee edelleen opetuksen ohella säännöllisesti useammassa kokoonpanossa.

”Musiikinopiskelussa tärkeitä ovat paitsi oma innostus ja sisu treenata, myös yhdessä tekemisen mukava meininki, improvisointi ja yhteissoitto.

Opetukseni lähtökohtana on kartoittaa oppilaan henkilökohtaiset mielenkiinnon kohteet musiikissa ja lähteä yhdessä kehittämään niitä mahdollisimman laajalti. Omia rajoja kannattaa kuitenkin kokeilla, ja oppitunneilla myös tutustutaan kitaransoiton eri tyylilajeihin ja opetellaan tyylin mukaista soittoa.

Musiikki antaa energiaa ja inspiraatiota elämään ja tuo hyvää fiilistä itselle ja muille!”

Anniina Saarikko

Sello

Anniina on valmistunut sellonsoiton opettajaksi Lahden AMK:sta vuonna 2005. Sellonsoittoa hän on opettanut Hauskojen Sävelten lisäksi Heinolan, Lahden ja Asikkalan seudun musiikkiopistoissa sekä Wellamo-opistossa.

Anniina on toiminut myös vuodesta 2008 alkaen erityistä tukea tarvitsevien nuorten/aikuisten musiikinohjaajana taide- ja toimintakeskus Kaarisillassa, Nastolassa.

Hauskinta muusikon työssä on Anniinan mielestä yhteissoitto ja hän soittaakin mielellään monenlaista musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa. Opettajan työssä hän pitää tärkeänä kannustavaa ilmapiiriä ja rentoa tekemisen meininkiä. Palkitsevia hetkiä opettajalle on, kun oppilas innostuu omatoimisesti soveltamaan oppimaansa tai kenties luomaan jotain ihan uutta.

”Musiikki on parhaimmillaan elämäntapa. Oli se sitten harrastus tai ammatti, siihen kannattaa panostaa, koska elämä ilman sitä olisi paljon tylsempää!
Musiikin harrastaminen tuo paitsi uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, myös iloa, elämyksiä ja samanhenkisiä ystäviä.”

 

Saara Malin

Piano, VAPSI, kitara ja ukulele.
Myös erityisoppijat!

Saara on vuonna 2002 musiikin varhaiskasvatuksen opettajaksi valmistunut musiikin monitoiminainen.

Musiikkileikkikouluryhmien lisäksi hänellä on vankka kokemus niin pianonkitarankanteleen, VAPSIN ja ukulelen opettamisesta, kuin myös lasten sekä kehitysvammaisten bändiohjaamisestakin.

Keikkaillessaan ja Olli-duon merkeissä Saara myös laulaa, ja keikoilla soitinrepertuaariin kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös esim. huuliharppu ja alttonokkahuilu.

”Musiikintekemisessä asenne ratkaisee. Iloinen, reipas ja motivoitunut asenne on kaiken a ja o, niin sekä oppilaalla kuin opettajallakin. Soittamisen ilon ylläpitämistä pidänkin omassa opetuksessani kaikista tärkeimpänä asiana.”

 

 Arttur Teränen

Sähkökitara

Uusi sähkökitaran opettajamme alkaen syksystä 2022
Olen 24 vuotias Musiikkipedagogiopiskelija. Opiskelen Helsingin Metropoliassa nyt kolmatta vuotta.
Aloitin kitaran soiton 5 vuotiaana yksityisellä opettajalla josta siirryin 7 vuotiaana Rauman Musiikkiopistoon. Peruskoulun jälkeen pääsin Palmgren Konservatorioon musiikin ammattiopintoihin. Armeijan suoritin Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa jonka jälkeen pääsin Helsinkiin Metropoliaan opiskelemaan Pop/jazz Kitaraa ja Musiikkipedagogiikkaa. Opiskelujen rinnalla olen tehnyt paljon keikkoja Suomessa sekä ulkomailla omalla bändillä ja myös paljon sessiotöitä erilaisten eturiviartistien /muusikoiden kanssa sekä teatterimusikaaleja ja bändi/studioproggiksia.
Nyt minulle tuli mahdollisuus päästä näiden lisäksi tekemään opetustyötä mistä nautin todella paljon. Pidän itseäni kannustavana ja iloisena opettajana joka pyrkii löytämään jokaiselle oman yksilöllisen polun soiton maailmaan. On upea nähdä oppilaan kehityskaarta ja olla osana sitä. Kun oppilas kehittyy pyrin aina heidän kanssa siihen että etsitään omaa soundia ja ilmaisu tapaa musiikkiin.

 

Annika Myllyoja

POP/JAZZ -laulu

Annika Myllyojan musiikkiharrastus alkoi ala-asteella Wellamo-opiston pianotunneilla, ja yläasteella mukaan tulivat myös laulutunnit ensin Wellamo-opistolla ja sen jälkeen Lahden konservatoriossa. Laulunopiskelusta tuli vuosien saatossa koko ajan tavoitteellisempaa, ja Annikan tähtäimenä olivat muusikon ja musiikkipedagogin opinnot. Keväällä 2018 Annika valmistui muusikoksi ja pop/jazz-laulajaksi Kymen konservatoriolta ja kesällä 2022 musiikkipedagogiksi ja pop/jazz-laulunopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Tällä hetkellä Annika opettaa Hauskoissa Sävelissä pop/jazz-laulua ja keikkailee Trio Pirske -nimisellä kokoonpanolla häissä, pikkujouluissa ja muissa yksityistilaisuuksissa.

”Laulaminen on voimaannuttavaa ja sen avulla pääsee ilmaisemaan ja jakamaan tunteita. Laulutunnit ovat myös hyviä itsetunnon kohottajia, kun turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä saa kokeilla ja oppia uutta omasta äänestä ja kehosta. Laulutunneilla opittu tekniikka lisää äänen ilmaisukykyä ja laulun hengitystekniikasta on apua myös muissa tilanteissa, kun on tärkeää saada keho ja mieli rentoutuneeksi.

Laulu on myös hyvin henkilökohtainen instrumentti ja se on jokaisella täysin ainutlaatuinen. Laulutunneilla ei pyritäkään muuttamaan kenenkään omaa ääntä, vaan laulutekniikan ja tyylilajituntemuksen avulla kehitetään jokaisen ainutlaatuista ääntä ja tulkintaa kohti niiden täyttä potentiaalia! Haluan myös painottaa, että laulaminen on täysin opittavissa oleva taito eikä lauluharrastuksen aloittaminen ole koskaan liian myöhäistä, vaan laulutunnille saa tulla juuri sen ikäisenä ja tasoisena kuin tällä hetkellä on.”

 

 

 

 

Pilvi Äikäs

Yksinlaulu

Pilvi Äikäs (musikkipedagogi, AMK) toimii Hauskoissa Sävelissä yksinlaulun opettajana. Pilvi on opiskellut Lahden konservatoriossa Risto Saarmanin johdolla ja jatkoi laulun ammattiopintojaan Lahden Ammattikorkeakoulussa Musiikin laitoksella Margareta Brandt Haverisen johdolla. Pilvi valmistui laulunopettajaksi vuonna 2008.

Nykyään hän opiskelee laulua yksityisesti saksalaisen Monika Hauswalterin johdolla. Pilvi on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuodesta 2005. Erityisesti ooppera on lähellä Pilvin sydäntä, mutta hän nauttii monenlaisesta musiikista.

”Laulun opiskelu on ihanaa ja siinä ei tule koskaan ihan valmiiksi. Kaikkein parasta laulamisessa on sen kokonaisvaltainen vaikutus koko ihmiseen. Laulussa saa kosketuksen itseensä ja se on parhaimmillaan hyvin hoitavaa. Ja kun laulamisesta nauttii, oppii uutta ja siitä tulee entistä kiehtovampaa.

Laulun opiskelu ei ole sitä, että vältetään virheitä ja pelätään niiden tekemistä. Siksikin on tärkeää, että opettaja luo hyvän ilmapiirin tunnille. Parhaiten laulun opiskelu palvelee laulajaa, kun hän uskaltaa olla avoin ja kokeilla asioita. Myös tekninen kehittyminen laulussa lisää motivaatiota. Laulamiseen jää koukkuun!”

 

Viljami Viippola

Piano / Vaps

Viljami on Pop & Jazz –konservatoriolta valmistunut muusikko, joka on soittanut pianoa ja koskettimia erilaisissa kokoonpanoissa ala-asteikäisestä lähtien. Hän on Lahden musiikkiluokkien kasvatti ja opiskellut pianonsoittoa lisäksi Päijät-Hämeen konservatoriossa. Muusikkona toimimisen lisäksi Viljami viimeistelee tällä hetkellä väitöskirjaansa ympäristötieteiden alalta Helsingin Yliopistossa.

”Minua on aina kiinnostanut musiikissa enemmän sisäisen tilan ilmentäminen kuin ulkokohtaisesti oikea tekeminen. Olenkin ehdottomasti enemmän fiilissoittaja, ja soittaessa pyrin olemaan mahdollisimman vähän intuition tiellä ja antamaan asioiden tapahtua pakottamatta. Haluan johdattaa oppilaitani pianonsoiton maailmaan jakamalla omaa soittofilosofiaani, joka on yhdistelmä simppeliä teoriaa ja kokeilevaa intuitiota.”

 

Jari Savolainen – Rummut

 

Jari on  aloittanut rumpujen soiton 10-vuotiaana Lotilan musiikkiluokilla. Hän opiskelee tällä hetkellä muusikoksi Lahden Konservatoriossa Pop & Jazz -linjalla ja valmistuu sieltä ensi keväänä ( 2021 ).

Opettajana hänellä on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian maisteri  Ville Luukkonen.  Jarin syksyn 2021 opetusohjelmaan on lisätty myös pedagokiikka.

Jari on toiminut aktiivisesti keikkamuusikkona vuodesta 2006 lähtien lukuisissa eri kokoonpanoissa, mm. Teticalsissa, joka voitti Ääni ja Vimma katselmuksen vuonna 2006. Ääni ja Vimma tunnettiin aiemmin Rockin SM-kisana.

” Innostuin musiikista jo hyvin nuorena ja se onkin ollut tärkeä osa elämääni yli 20 vuotta. Soittaminen on tuonut elämääni upeita soittokavereita, ja osasta heistä olen saanut elinikäisiä ystäviä.

Yhdessä tekeminen onkin tämän jutun suola. Rumpuja on toki kiva soittaa myös yksin, mutta vasta kun muut soittimet tulevat mukaan rummut löytävät paikkansa musiikin sisällä.”

” Minusta harrastamisen täytyy olla hauskaa ja soittotunneille täytyy olla mukava tulla. Opettajana olen kannustava haastaen kuitenkin samalla oppilasta oppimaan jatkuvasti uutta sen hetken taitotason puitteissa.

Tullakseen hyväksi soittajaksi täytyy itse tehdä paljon töitä, mutta motivoiva ja rento ilmapiiri auttaa tavoitteiden saavuttamisessa.”

 

Johanna Rantanen, soitinopettaja.

 Johanna Rantanen

Huilu, laulu , pianon alkeet, multi-intru
myös erityisoppijoille

Johanna aloitti pianonsoiton 8-vuotiaana Hämeenlinnassa ja 11-vuotiaana kuvioihin tuli myös huilu sekä 16-vuotiaana lauluopinnot Turun musiikkilukiossa.

Huilun opiskelu jatkui Lahden ammattikorkeakoulussa ja myöhemmin opiskelu jatkui samassa opinahjossa myös laulun- sekä muskariopettajan koulutuksessa, josta Johanna valmistui musiikkipedagokiksi 2013.

Johanna opettaa Hauskoissa Sävelissä huilunsoittoa ja laulua, pianonsoiton alkeita sekä multi-instrua.  Johannan sydäntä lähellä ovat myös kaikki erityisoppijat, joista hänellä on runsaasti kokemusta musiikin erityisopettajana mm. Sylviakodilla Lahdessa.

”Musiikki on ollut elämässäni aina perheeni harrastaessa musiikkia ja äitini pitäessä pianotunteja kotona. Musiikista tuli minulle rakas harrastus ja myöhemmin halusin siitä itselleni ammatin. Musiikki tuottaa hyvän ja rauhoittavan olon ja nautin suunnattomasti musiikista ja sen parissa työskentelystä, jonka pyrin pitämään rentona ja hauskana. Tunneillani soitetaan ja lauletaan musiikkia laidasta laitaan, iskelmästä klassiseen. Työstämme tunneillani oppilaan mieleistä materiaalia. Tule tunneilleni juuri sellaisena kuin olet, valmistellaan yhdessä kappaleet juuri sinun taitojesi mukaisesti.”

             Pia Raanoja

   Laulu, Aikuisten kuoro

Pia Raanoja on valmistunut musiikin maisteriksi solistisen laulun osastolta Sibelius-Akatemiasta, ja nuorena hän opiskeli myös viulunsoittoa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Musiikkiharrastus alkoi äidin mukana paikallisessa naiskuorossa, ja solistiuran jälkeen (oopperaroolit Kansallisooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat ym) ja ohella (konsertointi) Pia lauloi viitisen vuotta Kansallisoopperan ammattikuorossa, joka oli myös hyvä oppi kuorolaulun saloihin. Itse hän on johtanut Riihimäen Naislaulajia ja Riihimäen Kansalaisopiston kuoroa ja Kaarisillan Laulua. Pia toimi 10 vuotta vastuuopettajana ja musiikin opettajana Kaarisilta ry:n yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa järjestetyssä, ammatillisessa erityisen tuen muusikon koulutuksessa. Lisäksi hän on free-lance aikoinaan pitänyt muskareita, ja opettanut laulua ja äänenmuodostusta yksilöllisesti ja erilaisille ryhmille.

”Laulaminen on ihanaa, ja yhdessä laulaminen vieläkin ihanampaa. Uskon, että musiikkia voi tehdä tosissaan ja panostaen, silti säilyttäen stressittömän ja mukavan, toisia arvostavan yhdessä tekemisen fiiliksen. Olen aina ajatellut, että laulamisessa tekniikka palvelee tulkintaa, ja tulkinta ja eläytyminen on se juttu. En halua keskittyä oppimisessa virheisiin, vaikka tarkka ja vaativakin ope osaan myös olla. Kokonaisuus on tärkeää, eikä opelle tilannesilmäkään ole pahaksi, tilanteen ja henkilön mukaan mennään.”

Päivi Ilkaa, soitin opettaja.

                Elina Ruti

Musikaalilaulu ja-ilmaisu

Elina Ruti on valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatteri linjalta sekä klassiseksi laulajaksi Lahden Konservatoriosta.

Ruti on esiintynyt Turun Kaupunginteatterin Babe-urheapossu näytelmässä, Lahden Kaupunginteatterin Sound of Musicin Marian understudyna, sekä Jekyll & Hyde musikaalissa. 

Ruti esiintyi myös Beata Parkkosena ja Barcunana Pesäkallion kesäteatterin näytelmässä Pastori Tarsalainen ja viidakon lait.

Ruti esiintyi Kulttuuriosuuskunta Kellopelin konserteissa ”Ilta musikaalien parissa”, ”Ilta Oscareiden tapaan” sekä “Suomi-filmin siivin”. Ruti toimi myös Suomi-filmin siivin konsertin tuottajana ja käsikirjoittajana.

Ruti on antanut äänensä monille animaatiohahmoille, ja hahmoja voi bongata aamuisin lasten piirretyistä. Ruti opettaa monipuolista ja vahvaa äänenkäyttöä musikaalilaulusta kiinnostuneille.

Santtu-Matias Rouvali

Orkesterin johto, musiikkileirit

Santtu-Matias on aloittanut musiikkiuransa lyömäsoittajana. Nuoren kapellimestarilahjakuuden ura lähti huimaan nousukiitoon, kun hänet kutsuttiin yllättäen johtamaan Radion Sinfoniaorkesterin konserttia syksyllä 2009. Tämän jälkeen  Santtu-Matias on ollut erittäin kysytty vierailija kansainvälisillä konserttilavoilla. Tampere Filharmonian ylikapellimestarina hän aloitti syksyllä 2013. Hän on myös Kööppenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailija sekä toimii Musiikkikoulu Hauskojen Sävelten musiikkileirien  kapellimestarina.

 

Anna Kaisa Iitti

piano, vapaa säestys, urut ja kuoro

Anna Kaisa Iitti on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Helsingistä kirkkomusiikkiosastolta 1998 ja musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2009, molemmissa urut pääaineena. Urkujen lisäksi hänen instrumenttejaan ovat laulu, kuoronjohto, piano ja vapaa säestys.

Anna Kaisa on opettanut musiikkia laajalla skaalalla useissa kansalaisopistoissa, mm. Puumalassa ja Jokihelmen opistossa, instrumentteina laulu, piano, kuorot ja yhteissoittokurssit.

Hän on myös työskennellyt 12 vuotta kanttorina ja johtanut useita aikuis- ja lapsikuoroja. Tällä hetkellä hän toimii Lahden Laulajien taiteellisena johtajana.

”Minulle musiikki on rentoa energiaa, liikettä, kehollisuutta ja aistimuksellinen elämysmaailma, johon kuuluu rytmien, harmonioiden ja sointivärien kiehtova maailma. Toivon että jokainen oppija löytää oman musiikillisen kielensä ja tavan tehdä musiikkia. Oppilaan omaehtoinen persoonallinen kasvu on minulle todella tärkeää.”

Julia Vuorinen (virkavapaalla)

Laulu

Julia on paluumuuton Lahteen tehnyt laulaja ja lauluntekijä.
Hän valmistui vuonna 2010 pop/jazzlaulunopettajaksi Joensuusta,
Karelia ammattikorkeakoulusta.

Opetuskokemusta on hänelle kertynyt Joensuusta ja Kuopiosta, lasten sekä aikuisten, harrastajien ja ammattiopiskelijoiden opettajana. Hän tekee töitä myös keikkeilevana muusikkona ja sanoittajana.

”Musiikissa ja musiikinopetuksessa on tärkeää hauskanpito ja into sen tekemiseen. Oppilasta on tärkeä rohkaista heittäytymään ja luottamaan kykyihinsä, on sitten aloittelija tai jo vuosia musiikkia harrastanut.

 

Laulunopiskelussa on tärkeää oppia tuntemaan, miten oma ääni ja keho toimii ja miten omasta instrumentista voi saada pienillä muutoksilla valtavasti irti. Tämän voi oppia jokainen, joka vaan haluaa tälle hauskalle tutkimusretkelle lähteä! Ja se, miten omaa ääntä opetellaan rytmittämään ja tulkitsemaan eri tyylilajien mukaan, se vasta hauskaa onkin!”

Share This