Oppia innostavassa vuorovaikutuksessa!

Uskomme opettajan ja oppilaan innostavaan vuorovaikutukseen, superpositiivisuuteen, oppilaan kokonaispersoonallisuuden tasapainoiseen kehittämiseen hänen omalla tasollaan ja musiikin integroimisen muihin taideaineisiin.

Tutustu opettajiin

OPETTAJAT

Alla voit tutustua opettajiimme henkilökuvausten ja videoiden avulla.

Marja Rouvali

Toiminnanohjaaja
Viulu, orkesteri ja kamarimusiikki

Marja on soittanut viulua vuodesta 1974 lähtien Lahden kaupungin orkesterissa (Sinfonia Lahti) ja opettanut viulunsoittoa 30 vuoden ajan mm. Lahden konservatoriossa, Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 omassa musiikkikoulussa.

’Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää kannustaa ja rohkaista oppilasta kärsivällisesti, luoda hyvä ja rento opiskeluilmapiiri ja herättää rakkaus musiikkiin, sen esittämiseen ja kuuntelemiseen.’

’Uskon opettajan ja oppilaan innostavaan vuorovaikutukseen, superpositiivisuuteen, oppilaan kokonaispersoonallisuuden tasapainoiseen kehittämiseen hänen omalla tasollaan ja musiikin integroimisen muihin taideaineisiin.’

 

Matti Rouvali

Klarinetti, saksofonit ja puhallinorkesteri

Matti on suorittanut sotilasmuusikon tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, opetuspedagogiikan tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä klarinetinsoiton B-kurssitutkinto Sibelius-Akatemiassa. Hän on soittanut klarinettia Lahden kaupunginorkesterissa (Lahti Sinfonia) vuodesta 1981 lähtien.

Matti on opettanut Lahden konservatoriossa ja musiikkiopistossa sekä Lotilan musiikkiluokilla ja Tiirismaan musiikkilukiossa sekä vuodesta 2002 lähtien omassa musiikkikoulussa.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää oppia tuntemaan oman instrumenttinsa rajallisuudet. On hyvä etsiä monipuolista musiikkimakua ja soittaa musiikkia viihteestä klassiseen.’

’Musiikinopiskelussa uskon jokaisen oppilaani nauttivan siitä, että he saavat olla mukana luomassa musiikkia ja voivat iloita oppimistaan asioista kukin omien taitojensa ja tavoitteidensa mukaan ilman stressiä. Rennosti ajatellen.’

’Puhallinsoittajan täytyy pitää huolta fyysisestä kunnostaan, jotta pystyy puhaltamaan tarvittavan pitkät fraasit pyörtymättä – ja pilke silmäkulmassa.”

Santtu-Matias Rouvali

Orkesterin johto, musiikkileirit

Santtu-Matias on aloittanut musiikkiuransa lyömäsoittajana. Nuoren kapellimestarilahjakuuden ura lähti huimaan nousukiitoon, kun hänet kutsuttiin yllättäen johtamaan Radion Sinfoniaorkesterin konserttia syksyllä 2009. Tämän jälkeen  Santtu-Matias on ollut erittäin kysytty vierailija kansainvälisillä konserttilavoilla. Tampere Filharmonian ylikapellimestarina hän aloitti syksyllä 2013. Hän on myös Kööppenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailija sekä toimii Musiikkikoulu Hauskojen Sävelten musiikkileirien  kapellimestarina.

 

Antti Akkanen

Basso ja bändit

Antin musiikkimatka alkoi kitaransoitosta 4-vuotiaana. 10-vuotiaana kitara vaihtui bassoon ja sillä tiellä hän on edelleen. Musiikin saralla työkuviot ovat olleet monipuolisia ja tyylillisesti vaihdelleet klassisesta heviin ja kaikkea siltä väliltä. Toimii tätä nykyä ammatimuusikkona.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeintä oppia kuuntelemaan ja lukemaan oppilasta. Opettajan on tärkeää yrittää auttaa oppilasta löytämään musiikista ilo ja antaa työkalut itsenäiseen opiskeluun.

Basso on erittäin tärkeä soitin musiikissa, jonka olemassa oloa ei moni huomaa kuin vasta sitten kun sitä ei ole. Soittimen kanssa alkuun pääseminen on melko helppoa, mutta soittimen kokonaisvaltainen hallinta vaatii jatkuvaa harjoittelua, halua oppia ja pitkää pinnaa.

’Koskaan ei ole valmis, aina on jotain opittavaa!”

Anna Degerman

Multi-instru

Anna on opiskellut Lahden Konservatoriossa sellon, käyrätorven ja saksofonin soittoa, myöhemmin klassista laulua ja pianoa. Anna soittaa myös erilaisia kitara-, huilu- ja rytmisoittimia. Kuoro, bänditoiminta ja musiikinperusteiden opetus on myös tuttua. Anna on erikoistunut oppimishäiriöihin ja multi-instrumenttiopetukseen ja valmistunut musiikinopettajaksi 2008.

Musiikin opetus englanniksi ja espanjaksionnistuvat myös. Anna on asunut useita vuosia ympäri Eurooppaa.

Trinity College Londonin sekä Nelson Music Academy Spainin kanssa yhteistyössä on kehittynyt uusi tapa opettaa musiikin alkeita monipuolisesti, musiikillisella multi-instrumentti vuodella (Musical Introduction Year).

Anna kokee musiikin opetuksen suurena ilona ja kokonaisvaltaisena tapahtumana, jossa voi olla käytössä yhden tunnin aikana koko orkesteri.

”Ope! Voidaanko soittaa taas orkesteria?”

Heidi Knuters

Viulu, multi-instru, piano

Heidi on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi 2012 ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Metropoliassa 2019. Musiikkiteknologiksi hän valmistui 2016 ja nyt parhaillaan työn alla on lisäkoulutus ammattimaiseen koira-avusteiseen työskentelyyn. 

Heidi on opettanut pääinstrumenttiaan viulua kymmenen vuoden ajan. Viulun lisäksi kiinnostus on vienyt opiskelemaan myös montaa muuta soitinta. Hauskoissa Sävelissä Heidi opettaa viulun lisäksi myös esimerkiksi pianoa sekä multi-instrua, jossa vuoden aikana tutustutaan monipuolisesti eri soittimiin ja luodaan pohjaa tuleville soitto-opinnoille.

Opetuksen lisäksi hän soittaa ja keikkailee itse useissa eri tyylisissä kokoonpanoissa kuten StrongBows -jousiyhtyeessä.

’Composing will always be a memory of inspiration;
improvising is live inspiration,
something happening at that very moment.
Do not fear mistakes. There are none.’
-Miles Davis

 

Lari Lius

Lyömäsoittimet

Lahtelainen muusikko, soittaa tällä hetkellä mm. Lahden Kaupunginteatterilla.

”Minulle musiikki on positiivista energiaa. Soitin on vain välikappale, millä sitä välitetään eteenpäin. Loppujen lopuksi tässä touhussa on kysymys ihmisistä – siitä, että pääsee tekemään hyvää juttua hyvien tyyppien kanssa.

Soittotunneilla käymisessä olennaisessa osassa on se, mitä soittotuntien välillä tapahtuu oman soittimen ääressä. Harjoitus EI tee mestaria – oikeanlainen harjoitus kyllä tekee. Jos uusien asioiden kanssa malttaa vain aloittaa rauhallisesti, olla rehellinen itselleen ja soittaa säännöllisesti, niin kyllä ajan myötä hommat toimii.”

Matti Hussi

Piano

Lahtelainen muusikko, soittaa tällä hetkellä mm. Lahden Kaupunginteatterilla.

Matti Hussi on lahtelainen freelance-muusikko, joka aloitti pianonsoiton opiskelun 8-vuotiaana Lahden Musiikkiopistossa. Tie on sen jälkeen kulkenut useamman koulun, muun
muassa Sibelius-Akatemian jazzosaston, kautta siihen pisteeseen että Matista on tullut ammattimuusikko.

Tällä hetkellä Mattia työllistää muun muassa Lahden Kaupunginteatteri,muut pienemmät teatteriprojektit, yhteistyö lukuisien artistien ja kuorojen kanssa sekä
Tuubakimalainen-yhtye, jonka kanssa keikkoja tehdään pitkin poikin ympäri Suomea. Opetuskokemusta Matilla on noin kymmenen vuoden ajalta. Matti on toiminut pianonsoitonopettajana Musiikkikoulu Hauskoissa Sävelissä ja Lahden Musiikkiopistossa.

”Mielestäni on tärkeää, että soittotunnilla on rento ja kannustava ilmapiiri. Jokaisen oppilaan kanssa edetään omaan tahtiin ja yritetään löytyy harjoiteltavaksi sellaisia kappaleita että niitä on kiva soittaa ja esittää muuallakin kuin vain soittotunnilla. Yhteissoitto on ainakin minulla ollut aina musiikin tekemisessä se paras juttu, toivoisinkin, että jokainen oppilas saisi valmiuksia ja tilaisuuksia yhteissoittoon.”

Liisa Ojantausta

Harmonikka

Liisa on valmistunut harmonikansoiton opettajaksi Lahden AMK:sta 2010 ja täydentänyt opintojaan Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa 2010-2013. Liisa opettaa Hauskojen sävelten lisäksi mm. Heinolan musiikkiopistossa ja Wellamo-opistossa.

”Harmonikka on monipuolinen ja ilmaisurikas soitin, joka soveltuu monenlaiseen musiikkiin.
On tärkeää, että soittamisessa säilyy hauskuus haastaviltakin tuntuvien tehtävien parissa.
Soittaminen on kiva harrastus, josta on iloa paitsi soittajalle itselleen myös muille.”

Joni Rajamäki

Sähkökitara, akustinen kitara, piano, bändit

Joni on valmistunut Helsingin Pop & Jazz -konservatoriosta muusikoksi. Lisäksi hän on opiskellut klassista musiikkia Lahden ammattikorkeakoulussa. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt vuosien varrella runsaasti, ja hän keikkailee edelleen opetuksen ohella säännöllisesti useammassa kokoonpanossa.

”Musiikinopiskelussa tärkeitä ovat paitsi oma innostus ja sisu treenata, myös yhdessä tekemisen mukava meininki, improvisointi ja yhteissoitto.

Opetukseni lähtökohtana on kartoittaa oppilaan henkilökohtaiset mielenkiinnon kohteet musiikissa ja lähteä yhdessä kehittämään niitä mahdollisimman laajalti. Omia rajoja kannattaa kuitenkin kokeilla, ja oppitunneilla myös tutustutaan kitaransoiton eri tyylilajeihin ja opetellaan tyylin mukaista soittoa.

Musiikki antaa energiaa ja inspiraatiota elämään ja tuo hyvää fiilistä itselle ja muille!”

Anniina Saarikko

Anniina on valmistunut sellonsoiton opettajaksi Lahden AMK:sta vuonna 2005. Sellonsoittoa hän on opettanut Hauskojen Sävelten lisäksi Heinolan, Lahden ja Asikkalan seudun musiikkiopistoissa sekä Wellamo-opistossa.

Anniina on toiminut myös vuodesta 2008 alkaen erityistä tukea tarvitsevien nuorten/aikuisten musiikinohjaajana taide- ja toimintakeskus Kaarisillassa, Nastolassa.

Hauskinta muusikon työssä on Anniinan mielestä yhteissoitto ja hän soittaakin mielellään monenlaista musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa. Opettajan työssä hän pitää tärkeänä kannustavaa ilmapiiriä ja rentoa tekemisen meininkiä. Palkitsevia hetkiä opettajalle on, kun oppilas innostuu omatoimisesti soveltamaan oppimaansa tai kenties luomaan jotain ihan uutta.

”Musiikki on parhaimmillaan elämäntapa. Oli se sitten harrastus tai ammatti, siihen kannattaa panostaa, koska elämä ilman sitä olisi paljon tylsempää!
Musiikin harrastaminen tuo paitsi uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, myös iloa, elämyksiä ja samanhenkisiä ystäviä.”

Saara Taavitsainen

Piano, VAPSI, kitara ja ukulele.
Myös erityisoppijat!

Saara on vuonna 2002 musiikin varhaiskasvatuksen opettajaksi valmistunut musiikin monitoiminainen.

Musiikkileikkikouluryhmien lisäksi hänellä on vankka kokemus niin pianonkitarankanteleen, VAPSIN ja ukulelen opettamisesta, kuin myös lasten sekä kehitysvammaisten bändiohjaamisestakin.

Keikkaillessaan ja Olli-duon merkeissä Saara myös laulaa, ja keikoilla soitinrepertuaariin kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös esim. huuliharppu ja alttonokkahuilu.

”Musiikintekemisessä asenne ratkaisee. Iloinen, reipas ja motivoitunut asenne on kaiken a ja o, niin sekä oppilaalla kuin opettajallakin. Soittamisen ilon ylläpitämistä pidänkin omassa opetuksessani kaikista tärkeimpänä asiana.”

 

Julia Vuorinen

Laulu

Julia on paluumuuton Lahteen tehnyt laulaja ja lauluntekijä.
Hän valmistui vuonna 2010 pop/jazzlaulunopettajaksi Joensuusta,
Karelia ammattikorkeakoulusta.

Opetuskokemusta on hänelle kertynyt Joensuusta ja Kuopiosta, lasten sekä aikuisten, harrastajien ja ammattiopiskelijoiden opettajana. Hän tekee töitä myös keikkeilevana muusikkona ja sanoittajana.

”Musiikissa ja musiikinopetuksessa on tärkeää hauskanpito ja into sen tekemiseen. Oppilasta on tärkeä rohkaista heittäytymään ja luottamaan kykyihinsä, on sitten aloittelija tai jo vuosia musiikkia harrastanut.

 

Laulunopiskelussa on tärkeää oppia tuntemaan, miten oma ääni ja keho toimii ja miten omasta instrumentista voi saada pienillä muutoksilla valtavasti irti. Tämän voi oppia jokainen, joka vaan haluaa tälle hauskalle tutkimusretkelle lähteä! Ja se, miten omaa ääntä opetellaan rytmittämään ja tulkitsemaan eri tyylilajien mukaan, se vasta hauskaa onkin!”

Maija Widgren

Piano

Maija on valmistunut pianonsoitonopettajaksi (musiikkipedagogi) Lahden ammattikorkeakoulusta.

”Mielestäni musiikinopetuksessa on tärkeää ottaa jokainen soittaja huomioon yksilönä. Oppilaita tulisi kannustaa ja motivoida niin, että kaikki voisivat kokea musisoimisen iloa.

Musiikinopetuksessa uskon siihen, että jokaisella musiikista kiinnostuneella on mahdollisuus oppia soittamaan – ainakin jollain lailla.

Sekä saada elämyksiä ja samanhenkisiä ystäviä.”

Pilvi Äikäs

Yksinlaulu

Pilvi Äikäs (musikkipedagogi, AMK) toimii Hauskoissa Sävelissä yksinlaulun opettajana. Pilvi on opiskellut Lahden konservatoriossa Risto Saarmanin johdolla ja jatkoi laulun ammattiopintojaan Lahden Ammattikorkeakoulussa Musiikin laitoksella Margareta Brandt Haverisen johdolla. Pilvi valmistui laulunopettajaksi vuonna 2008.

Nykyään hän opiskelee laulua yksityisesti saksalaisen Monika Hauswalterin johdolla. Pilvi on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuodesta 2005. Erityisesti ooppera on lähellä Pilvin sydäntä, mutta hän nauttii monenlaisesta musiikista.

”Laulun opiskelu on ihanaa ja siinä ei tule koskaan ihan valmiiksi. Kaikkein parasta laulamisessa on sen kokonaisvaltainen vaikutus koko ihmiseen. Laulussa saa kosketuksen itseensä ja se on parhaimmillaan hyvin hoitavaa. Ja kun laulamisesta nauttii, oppii uutta ja siitä tulee entistä kiehtovampaa.

Laulun opiskelu ei ole sitä, että vältetään virheitä ja pelätään niiden tekemistä. Siksikin on tärkeää, että opettaja luo hyvän ilmapiirin tunnille. Parhaiten laulun opiskelu palvelee laulajaa, kun hän uskaltaa olla avoin ja kokeilla asioita. Myös tekninen kehittyminen laulussa lisää motivaatiota. Laulamiseen jää koukkuun!”

Viljami Viippola

Piano / Vaps

Viljami on Pop & Jazz –konservatoriolta valmistunut muusikko, joka on soittanut pianoa ja koskettimia erilaisissa kokoonpanoissa ala-asteikäisestä lähtien. Hän on Lahden musiikkiluokkien kasvatti ja opiskellut pianonsoittoa lisäksi Päijät-Hämeen konservatoriossa. Muusikkona toimimisen lisäksi Viljami viimeistelee tällä hetkellä väitöskirjaansa ympäristötieteiden alalta Helsingin Yliopistossa.

”Minua on aina kiinnostanut musiikissa enemmän sisäisen tilan ilmentäminen kuin ulkokohtaisesti oikea tekeminen. Olenkin ehdottomasti enemmän fiilissoittaja, ja soittaessa pyrin olemaan mahdollisimman vähän intuition tiellä ja antamaan asioiden tapahtua pakottamatta. Haluan johdattaa oppilaitani pianonsoiton maailmaan jakamalla omaa soittofilosofiaani, joka on yhdistelmä simppeliä teoriaa ja kokeilevaa intuitiota.”

Anna Kaisa Iitti

piano, vapaa säestys, urut ja kuoro

Anna Kaisa Iitti on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Helsingistä kirkkomusiikkiosastolta 1998 ja musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2009, molemmissa urut pääaineena. Urkujen lisäksi hänen instrumenttejaan ovat laulu, kuoronjohto, piano ja vapaa säestys.

Anna Kaisa on opettanut musiikkia laajalla skaalalla useissa kansalaisopistoissa, mm. Puumalassa ja Jokihelmen opistossa, instrumentteina laulu, piano, kuorot ja yhteissoittokurssit.

Hän on myös työskennellyt 12 vuotta kanttorina ja johtanut useita aikuis- ja lapsikuoroja. Tällä hetkellä hän toimii Lahden Laulajien taiteellisena johtajana.

”Minulle musiikki on rentoa energiaa, liikettä, kehollisuutta ja aistimuksellinen elämysmaailma, johon kuuluu rytmien, harmonioiden ja sointivärien kiehtova maailma. Toivon että jokainen oppija löytää oman musiikillisen kielensä ja tavan tehdä musiikkia. Oppilaan omaehtoinen persoonallinen kasvu on minulle todella tärkeää.”

Lisää Anna Kaisan tunneista: Marja Rouvalimarja.rouvali@hauskatsavelet.fi / 040 838 9081

Share This