Kantele

Kanteleen soiton voit oppia helposti pätevän opettajan innovatiivisessa vuorovaikutuksessa

Mikä soitin on kantele?

Kantele on Suomen kansallissoitin, jota on perinteisesti soitettu maassamme jo satojen vuosien ajan. Yhä vielä se monta kertaa mielletäänkin hyvin yksipuoliseksi, vain kansanmusiikkiin taipuvaksi soittimeksi. 

Nykykanteleesta on kuitenkin moneksi. Kansanmusiikin lisäksi sillä voi soittaa hyvinkin monipuolisesti erilaista taidemusiikkia sekä myös kevyttä musiikkia.

Kanteleita löytyy monen eri kokoisia. Yleisimmin käytetyt ovat 5-kielinen kantele36- kielinen kotikantele sekä konserttikantele, jossa yleensä on 38 tai 40 kieltä.

Kanteleensoitto sopii hyvin kaikille, ikään ja tasoon katsomatta. 5-kielisen kanteleen soiton voi aloittaa jo vaikkapa 4-vuotiaana. Myös varttuneimmille ihmisille 5-kielinen kantele tarjoaa hyvän mahdollisuuden sukeltaa musisoimisen maailmaan, vaikka aikaisempaa soittokokemusta ei olisi laisinkaan.

Se sopii hyvin myös lasten- ja vanhusten kanssa työskenteleville, jotka haluavat oppia säestämään lauluja ja soittamaan helpohkoja melodioita.

Enemmän haastetta kaipaaville voi suositella isoa kannelta. Sen soittamisen voi hyvin aloittaa noin 6-vuotiaana ja jatkaa vaikkapa 100-vuotiaaksi asti, sen verran monipuolinen soitin on kyseessä.

Nykyisin erikokoisia kanteleita löytyy myös mikitettyinä, joten kanteleen voi hyvinkin nähdä myös erilaisissa kokoonpanoissa keikoilla.

Tervetuloa tutustumaan kansallissoittimeemme Hauskoissa Sävelissä

 

Opettajana Saara Malin.

Lukukausi hinnat

Opetus
lukukausi
30min

445€

45min

655€

60min

890€