KLARINETTI

Klarinetin ääniala on puupuhaltimien laajin

Klarinetti on helppo soitin, siitä on vaivatonta saada pehmeä ja kaunis ääni. Klarinettiin on helppo puhaltaa eikä äänen tuottamiseen tarvita paljon fyysistä voimaa. Nokkahuilussa hankitut valmiudet käyvät suoraan klarinettiin, samoin klarinetin soitosta on myös helppo siirtyä saksofoninsoittoon.

Klarinetteja on monta eri vireistä. B-klarinetti on tavallisin, mutta sen lisäksi orkestereissa käytetään A- ja Es-klarinetteja, joskus myös C- ja bassoklarinetteja. Kirjaimet tulevat soittimen virityksestä. Klarinetin ääniala on puupuhaltimien laajin, kolme ja puoli oktaavia, mikä tekee klarinetista ketterän ja käyttökelpoisen soittimen monen tyyppiseen musiikkiin.
Klarinetti opettaa soittajansa myös transponoimaan, eli muuntamaan alkuperäisen sävelasteimon toiseksi.

Klarinetin ääniala on puupuhaltimien laajin

Iso käsi rautahampaille
Sopiva aloitusikä on noin 8 – 10 vuotta. Edellytyksenä on neljä rautahammasta edessä, sekä ylhäällä että alhaalla. Lisäksi vaaditaan riittävän kokoinen käsi, sillä klarinetissa on aika suuria reikiä.  Monet kuuluisatkin klarinettitaiteilijat ovat aloittaneet vasta 15 ikävuoden jälkeen, joten ikä ei ole este klarinetinsoitolle. Myös seniori-ikäiset ovat tervetulleita Matin opetukseen. 

Kuuluisatkin klarinettitaiteilijat ovat aloittaneet
vasta 15 ikävuoden jälkeen

Oma vai vuokra klarinetti?
Klarinetti on hinnaltaan edullinen. Halvimmat oppilasmallit ovat nnoin 400 euroa, mutta huomattavasti paremman puisen soittimen saa noin 800 eurolla.  Selkeästi laadukas pidemmän tähtäimen oppilasmalli maksaa 1300 euroa hopeoidulla ja laadukkaalla koneistolla. Opettaja auttaa mielellään soittimen valinnasssa ja koulullammekin on useampi klarinetti vuokrattavana.

Tervetuloa klarinettioppiin kaikki hampaansa rautahampaiksi muuttaneet oppilaat, eivätkä ne tekaritkaan mikään este ole.

Tärkeintä on oma into oppia soittamaan.

Opettajana Matti Rouvali

Tervetuloa tunneille soittamaan!

Lukukausi hinnat

Opetus
lukukausi
30min

445€

45min

655€

60min

890€