Klassinen kitara

roosa siitonen

Klassisessa kitaran soitossa instrumenttina on akustinen nylon -kielinen kitara. Soittaminen perustuu pääasiassa erilaisiin näppäilytekniikoihin. Tämän lisäksi tutustutaan plektralla komppaamiseen ja vapaan säestyksen alkeisiin.

Vasta-alkajan kanssa perehdytään aluksi kitaran rikkaaseen äänimaailmaan muun muassa improvisaation keinoin ja mielikuvitusta käyttäen, sekä aletaan vähitellen rakentamaan nuotinlukutaitoa.

Jokaiselle taitotasolle riittää varmasti soitettavaa. Musiikkia soitetaan monipuolisesti eri tyylilajeja sekä aikakausia huomioon ottaen.

Roosa valmistui kitaransoiton opettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta jouluna 2014. Kitaran soiton A-kurssin hän suoritti Lahden konservatoriolla keväällä 2018. Säännöllisesti hän on opettanut vuodesta 2011 – Hauskojen sävelien lisäksi muun muassa Asikkalan seudun musiikkiopistossa sekä soitan koulussa -opetuksessa Lahden alueella.

’Kitara on erittäin monipuolinen ja lähes mihin tahansa tyylilajiin taipuva soitin, mikä antaa paljon soittajalle. Soitonopettajan tehtävänä on tutustuttaa oppilas oman instrumentin maailmaan, auttaa oppilasta löytämään soittamisen ja onnistumisen riemu sekä välineitä musiikilliseen ilmaisuun ja toteuttamiseen myös soittotuntien ulkopuolella. Kitaran opiskelu vaatii kärsivällisyyttä, mutta mitä enemmän musiikista ja instrumentistaan oppii, sitä hauskempaa itse soittaminen on!’

Share This