Tervetuloa Hauskat Sävelet-kuoroon!

Kuorossa laulaminen on todella mukavaa, kun hyvässä ja toisia arvostavassa hengessä teemme yhdessä musiikkia. Laulamisen tiedetään olevan terveellistä monin tavoin, ja se on hyvä sosiaalisen kanssakäymisen muoto. Harjoituksissa teemme alkuun äänenhuolto- ja äänitekniikkaharjoituksia, mm perehdymme lauluhengitykseen, sointiin ja artikulaatioon. Kaikessa tekemisessä on tärkeää, ettemme keskity ”virheisiin”, vaan treeneissä etsimme jokaisen parasta soivaa ääntä, yhteissointia ja kokonaisuutta, silti tehden tarkkaa ja laadukasta työtä. Nuotinlukutaitoa tai aiempaa harrastuneisuutta ei välttämättä edellytetä, mutta rohkeutta ja musiikin yhdessä tekemisen tahtoa ja taitoa kylläkin, sekä tietynasteista musikaalisuutta, koska laulamme äänissä; kuorossa nais- ja miesäänet jakautuvat sopraanoon, alttoon, tenoriin ja bassoon.  Ohjelmistona on kaikenlainen kiva kuoromusiikki, ja kuoronjohtajana olen avoin myös biisiehdotuksille. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta treenata stemmoja kotona, nauhoitetaan stemmat myös kuunneltaviksi esimerkiksi WhatsAppin kautta. Jos haluat laulaa mukavien ihmisten kanssa kuorossa, ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

 

 

Kuoroa johtaa Pia Raanoja

 Lahden Steinerkoululla keskiviikkoisin  klo.19.00-20.30
Syyslukukausi alkaa viikolla 34.

Kuoron lukukausimaksu 130€

 

 

Kuoron johtaja Pia Raanoja on valmistunut musiikin maisteriksi solistisen laulun osastolta Sibelius-Akatemiasta, ja nuorena hän opiskeli myös viulunsoittoa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Musiikkiharrastus alkoi äidin mukana paikallisessa naiskuorossa, ja solistiuran jälkeen (oopperaroolit Kansallisooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat ym) ja ohella (konsertointi) Pia lauloi viitisen vuotta Kansallisoopperan ammattikuorossa, joka oli myös hyvä oppi kuorolaulun saloihin. Itse hän on johtanut Riihimäen Naislaulajia ja Riihimäen Kansalaisopiston kuoroa ja Kaarisillan Laulua. Pia toimi 10 vuotta vastuuopettajana ja musiikin opettajana Kaarisilta ry:n yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa järjestetyssä, ammatillisessa erityisen tuen muusikon koulutuksessa. Lisäksi hän on free-lance aikoinaan pitänyt muskareita, ja opettanut laulua ja äänenmuodostusta yksilöllisesti ja erilaisille ryhmille.

”Laulaminen on ihanaa, ja yhdessä laulaminen vieläkin ihanampaa. Uskon, että musiikkia voi tehdä tosissaan ja panostaen, silti säilyttäen stressittömän ja mukavan, toisia arvostavan yhdessä tekemisen fiiliksen. Olen aina ajatellut, että laulamisessa tekniikka palvelee tulkintaa, ja tulkinta ja eläytyminen on se juttu. En halua keskittyä oppimisessa virheisiin, vaikka tarkka ja vaativakin ope osaan myös olla. Kokonaisuus on tärkeää, eikä opelle tilannesilmäkään ole pahaksi, tilanteen ja henkilön mukaan mennään.”

 

Share This