sähkökitara

joni rajamäki arttur teränen

Akustinen Kitara

antti akkanen, joni rajamäki, saara malin

Kitaratunneilla on mahdollista opetella sähkökitaraa tai akustista kitaraa – tai vaikkapa molempia. Soittimeksi alkuun sopii melkein minkälainen vaan kitara. Pienemmille opiskelijoille on saatavilla myös kooltaan hieman pienempiä kitaroita. Usein lähdemme liikkeelle helpoista nuotinlukuharjoituksista ja pikkuhiljaa siirrymme myös komppiharjoituksiin, joissa tavoitteena on säestää joko itseään tai vaikkapa kaverin laulua.

Akustisesti ja/tai sähköllä

Kitaransoiton voi myös aloittaa suoraan sähkökitaralla, jos kiinnostus on enemmän sinne suuntaan. Sähkökitaralla lähdetään usein samalla tavalla liikkeelle kuin akustisellakin, mutta opiskelijan toiveiden ja kiinnostusten mukaan voidaan soittaa vaikkapa raskaampia rokki/heavy-klassikoita (esim. Metallica, AC/DC, Guns´n Roses, Black Sabbath) ja samalla perehtyä vahvistimen ja särösoundin käyttöön ja miten ne toimivat.

Se vaan on yksinkertaisesti tosi hauskaa!

Halukkaiden kanssa voimme perehtyä myös efektimaailmaan ja miten niitä usein käytetään.

Tunneilla olemme myös harjoitelleet improvisoinnin perusteita esim. bluesia, tunnettuja sooloja sekä esimerkiksi taustanauhojen päälle soittamista. Taustanauhat ovat myös olennainen osa muutakin opetusta, koska niiden avulla voi kappaleita soittaa bändin säestyksellä ja se vaan on yksinkertaisesti tosi hauskaa!

Tervetuloa kitarartunneille!

Kitaran soiton opettajat

Arttur Teränen

Olen 24 vuotias Musiikkipedagogi opiskelija. Opiskelen Helsingin Metropoliassa nyt kolmatta vuotta.
Aloitin kitaran soiton 5 vuotiaana yksityisellä opettajalla josta siirryin 7 vuotiaana Rauman Musiikkiopistoon. Peruskoulun jälkeen pääsin Palmgren Konservatorioon musiikin ammattiopintoihin. Armeijan suoritin Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa jonka jälkeen pääsin Helsinkiin Metropoliaan opiskelemaan Pop/jazz Kitaraa ja Musiikkipedagogiikkaa. Opiskelujen rinnalla olen tehnyt paljon keikkoja Suomessa sekä ulkomailla omalla bändillä ja myös paljon sessiotöitä erinlaisten eturiviartistien/muusikoiden kanssa sekä teatterimusikaaleja ja bändi/studioproggiksia.
Nyt minulle tuli mahdollisuus päästä näiden lisäksi tekemään opetustyötä mistä nautin todella paljon. Pidän itseäni kannustavana ja iloisena opettajana joka pyrkii löytämään jokaiselle oman yksilöllisen polun soiton maailmaan. On upea nähdä oppilaan kehityskaarta ja olla osana sitä. Kun oppilas kehittyy pyrin aina heidän kanssa siihen että etsitään omaa soundia ja ilmaisu tapaa musiikkiin.

Joni Rajamäki

Joni on valmistunut Helsingin Pop & Jazz -konservatoriosta muusikoksi. Lisäksi hän on opiskellut klassista musiikkia Lahden ammattikorkeakoulussa. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt vuosien varrella runsaasti, ja hän keikkailee edelleen opetuksen ohella säännöllisesti useammassa kokoonpanossa.

”Musiikinopiskelussa tärkeitä ovat paitsi oma innostus ja sisu treenata, myös yhdessä tekemisen mukava meininki, improvisointi ja yhteissoitto.

Antti Akkanen

Antin musiikkimatka alkoi kitaransoitosta 4-vuotiaana. 10-vuotiaana kitara vaihtui bassoon ja sillä tiellä hän on edelleen. Musiikin saralla työkuviot ovat olleet monipuolisia ja tyylillisesti vaihdelleet klassisesta heviin ja kaikkea siltä väliltä. Toimii tätä nykyä ammattimuusikkona.

Saara Malin

Saara on vuonna 2002 musiikin varhaiskasvatuksen opettajaksi valmistunut musiikin monitoiminainen.

Musiikkileikkikouluryhmien lisäksi hänellä on vankka kokemus niin pianonkitarankanteleen, VAPSIN ja ukulelen opettamisesta, kuin myös lasten sekä kehitysvammaisten bändiohjaamisestakin.

Share This