sähkökitara / akustinen kitara 

joni rajamäki, roosa siitonen, saara taavitsainen, anna degerman

Kitaratunneilla on mahdollista opetella sähkökitaraa tai akustista kitaraa – tai vaikkapa molempia. Soittimeksi alkuun sopii melkein minkälainen vaan kitara. Pienemmille opiskelijoille on saatavilla myös kooltaan hieman pienempiä kitaroita. Usein lähdemme liikkeelle helpoista nuotinlukuharjoituksista ja pikkuhiljaa siirrymme myös komppiharjoituksiin, joissa tavoitteena on säestää joko itseään tai vaikkapa kaverin laulua.

Akustisesti ja/tai sähköllä

Kitaransoiton voi myös aloittaa suoraan sähkökitaralla, jos kiinnostus on enemmän sinne suuntaan. Sähkökitaralla lähdetään usein samalla tavalla liikkeelle kuin akustisellakin, mutta opiskelijan toiveiden ja kiinnostusten mukaan voidaan soittaa vaikkapa raskaampia rokki/heavy-klassikoita (esim. Metallica, AC/DC, Guns´n Roses, Black Sabbath) ja samalla perehtyä vahvistimen ja särösoundin käyttöön ja miten ne toimivat.

Se vaan on yksinkertaisesti tosi hauskaa!

Halukkaiden kanssa voimme perehtyä myös efektimaailmaan ja miten niitä usein käytetään.

Tunneilla olemme myös harjoitelleet improvisoinnin perusteita esim. bluesia, tunnettuja sooloja sekä esimerkiksi taustanauhojen päälle soittamista. Taustanauhat ovat myös olennainen osa muutakin opetusta, koska niiden avulla voi kappaleita soittaa bändin säestyksellä ja se vaan on yksinkertaisesti tosi hauskaa!

Tervetuloa kitarartunneille!

Kitaran soiton opettajat

Joni Rajamäki

Joni on valmistunut Helsingin Pop & Jazz -konservatoriosta muusikoksi. Lisäksi hän on opiskellut klassista musiikkia Lahden ammattikorkeakoulussa. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt vuosien varrella runsaasti, ja hän keikkailee edelleen opetuksen ohella säännöllisesti useammassa kokoonpanossa.

”Musiikinopiskelussa tärkeitä ovat paitsi oma innostus ja sisu treenata, myös yhdessä tekemisen mukava meininki, improvisointi ja yhteissoitto.

Anna Degerman

Anna on opiskellut Lahden Konservatoriossa sellon, käyrätorven ja saksofonin soittoa, myöhemmin klassista laulua ja pianoa. Anna soittaa myös erilaisia kitara-, huilu- ja rytmisoittimia. Kuoro, bänditoiminta ja musiikinperusteiden opetus on myös tuttua. Anna on erikoistunut oppimishäiriöihin ja multi-instrumenttiopetukseen ja valmistunut musiikinopettajaksi 2008.

Musiikin opetus englanniksi ja espanjaksi onnistuvat myös. Anna on asunut useita vuosia ympäri Eurooppaa.

Roosa Siitonen

’Kitara on erittäin monipuolinen ja lähes mihin tahansa tyylilajiin taipuva soitin, mikä antaa paljon soittajalle. Soitonopettajan tehtävänä on tutustuttaa oppilas oman instrumentin maailmaan, auttaa oppilasta löytämään soittamisen ja onnistumisen riemu sekä välineitä musiikilliseen ilmaisuun ja toteuttamiseen myös soittotuntien ulkopuolella. Kitaran opiskelu vaatii kärsivällisyyttä, mutta mitä enemmän musiikista ja instrumentistaan oppii, sitä hauskempaa itse soittaminen on!’

Saara Taavitsainen

Saara on vuonna 2002 musiikin varhaiskasvatuksen opettajaksi valmistunut musiikin monitoiminainen.

Musiikkileikkikouluryhmien lisäksi hänellä on vankka kokemus niin pianonkitarankanteleen, VAPSIN ja ukulelen opettamisesta, kuin myös lasten sekä kehitysvammaisten bändiohjaamisestakin.

Share This