sähkökitara ja akustinen kitara

Kitara on erittäin monipuolinen ja lähes mihin tahansa tyylilajiin taipuva soitin, mikä antaa paljon soittajalle.

Kitara

Sähkökitara ja akustinen kitara

Kitaratunneilla on mahdollista opetella sähkökitaraa tai akustista kitaraa – tai vaikkapa molempia. Soittimeksi alkuun sopii melkein minkälainen vaan kitara. Pienemmille opiskelijoille on saatavilla myös kooltaan hieman pienempiä kitaroita. 

Vasta-alkajan kanssa perehdytään aluksi kitaran rikkaaseen äänimaailmaan muun muassa improvisaation keinoin ja mielikuvitusta käyttäen, sekä aletaan vähitellen rakentamaan nuotinlukutaitoa.

Usein lähdemme liikkeelle helpoista nuotinlukuharjoituksista ja pikkuhiljaa siirrymme myös komppiharjoituksiin, joissa tavoitteena on säestää joko itseään tai vaikkapa kaverin laulua.

Jokaiselle taitotasolle riittää varmasti soitettavaa.

Soitonopettajan tehtävänä on tutustuttaa oppilas oman instrumentin maailmaan, auttaa oppilasta löytämään soittamisen ja onnistumisen riemu sekä välineitä musiikilliseen ilmaisuun ja toteuttamiseen myös soittotuntien ulkopuolella. Kitaran opiskelu vaatii kärsivällisyyttä, mutta mitä enemmän musiikista ja instrumentistaan oppii, sitä hauskempaa itse soittaminen on!

Sähkökitaran opetusta Lahti

Akustisesti ja/tai sähköllä

Kitaransoiton voi myös aloittaa suoraan sähkökitaralla, jos kiinnostus on enemmän sinne suuntaan.

Sähkökitaralla lähdetään usein samalla tavalla liikkeelle kuin akustisellakin, mutta opiskelijan toiveiden ja kiinnostusten mukaan voidaan soittaa vaikkapa raskaampia rokki/heavy-klassikoita (esim. Metallica, AC/DC, Guns´n Roses, Black Sabbath) ja samalla perehtyä vahvistimen ja särösoundin käyttöön ja miten ne toimivat.

kitaratunnit Lahdesssa

Akustinen kitara

Valtteri Nurmiranta, Saara Malin,
Joni Rajamäki (opintovapaalla)

Sähkökitara

Arttur Teränen, Valtteri Nurmiranta,
Joni Rajamäki (opintovapaalla)

Se vaan on yksinkertaisesti tosi hauskaa!

Halukkaiden kanssa voimme perehtyä myös efektimaailmaan ja miten niitä usein käytetään.

Tunneilla olemme myös harjoitelleet improvisoinnin perusteita esim. bluesiatunnettuja sooloja sekä esimerkiksi taustanauhojen päälle soittamista. Taustanauhat ovat myös olennainen osa muutakin opetusta, koska niiden avulla voi kappaleita soittaa bändin säestyksellä ja se vaan on yksinkertaisesti tosi hauskaa!

Tervetuloa kitarartunneille!

Lukukausi hinnat

Opetus
lukukausi
30min

445€

45min

655€

60min

890€