sello

Klassisen musiikin lisäksi sellolla soitetaan monia muitakin musiikkityylejä,  esimerkiksi kansanmusiikkia ja rockia.

Sello kuuluu viulun, alttoviulun ja kontrabasson ohella jousisoitinperheeseen. Se on siis kielisoitin, jota soitetaan hevosen häntäjouhista tehdyllä jousella, mutta myös näppäillen. Ensimmäisiä selloja on alettu rakentaa 1500-luvulla ja nykyiseen muotoonsa ne ovat kehittyneet 1800-luvulla. Sello on monipuolinen soitin, jonka ääniala ulottuu matalista bassoäänistä korkeaan diskanttiin.

Matalalta korkeuksiin!

Sellon soiton (niinkuin muidenkin  soittimien) opiskelu kehittää paitsi musiikillisia kykyjä, myös motoriikkaa, keskittymistä, pitkäjänteisyyttä ja sosiaalisia taitoja. Onpa soiton opiskelun tutkittu kehittävän aivoja ja auttavan muidenkin asioiden oppimisessa. Soittoharrastuksessa yhdistyy siis huvi ja hyöty!

Sellolle on sävelletty paljon sooloteoksia eri aikakausina ja sellolla on myös tärkeä rooli sinfoniaorkesterissa sekä monenlaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä. Klassisen musiikin lisäksi sellolla soitetaan monia muitakin musiikkityylejä,  esimerkiksi kansanmusiikkia tai rockia.

Eri-ikäisille ja kokoisille
Sellon soittamisen voi aloittaa jopa jo neljävuotiaana eikä varsinaista yläikärajaa ole. Viime vuosina ovat myös yhä useammat aikuiset rohkaistuneet toteuttamaan itseään soittoharrastuksen parissa. Erikokoisille soittajille löytyy selloja 1/8-koosta alkaen. Esimerkiksi ekaluokkalaiselle sopiva sello on usein 1/4-kokoa. 

Sellon voi ostaa uutena tai käytettynä ja kelpo pikkusellon saa noin 800-1600 eurolla. Käytetyn saattaa löytää halvemmallakin. Soittimen hankkimisessa kannattaa kysyä neuvoa opettajalta. 

Tervetuloa soittamaan selloa olitpa minkä ikäinen tai kokoinen tahansa!

Sellonsoiton opettaja Anniina Saarikko

Lukukausi hinnat

sellotunnit

Opetus
lukukausi
30min

445€

45min

655€

60min

890€

Hauskat Sävelet jousisoittimet

Sellotunnit Lahdessa