Trumpetti

Juhlalliset fanfaarit soitetaan trumpetilla tai muilla vaskisoittimilla

Trumpetti

Trumpetti on vaskisoitinperheen pienin ja korkeaäänisin puhallinsoitin, ja sillä voi soittaa kaikenlaista musiikkia!   Trumpetin historia ulottuu muinaiseen Egyptiin, (videoita näistä soittimista löytyy mm. Youtubesta), ja nykyisen modernin ilmeensä trumpetti sai vasta 1800-luvulla venttiilikoneiston keksimisen jälkeen.

Trumpetti on erittäin suosittu soitin, ja sen soittamisen voi aloittaa yleensä n. 7-9 vuotiaana, taskutrumpetilla jo 5-6 vuotiaana.

Trumpetista on helppo siirtyä tarvittaessa muihin vaskipuhaltimiin, koska äänenmuodostus on kaikissa vaskissa hyvin samankaltainen.

 Hyvälaatuisten oppilastrumpettien hinnat alkavat n. 400-500 eurosta, mutta opintojen alussa voi miettiä myös vuokra/ tai käytettyä soitinta.

Taskutrumpetti

Taskutrumpetti on nimensä mukaisesti trumpetin miniversio, jota pienetkin soittajat pystyvät soittamaan. Teknisesti se on täysin ”oikea” trumpetti, putket on vaan taivutettu pienempään tilaan.

Kysyttäessä oppilailta syitä trumpetin suosioon, olen kuullut muutaman kerran mainittavan 3 venttiiliä, joita vain tarvitsee painaa!

Edullisimmat taskutrumpetit maksavat n. 150€, mutta niiden viritystä ja venttiilien toimintaa kannattaa ensin testata, niissä voi olla suuria laatueroja.

Pienillä soittajilla tulee tosi helposti isojakin lommoja soittimiin, sen vuoksi edullinen hankinta alussa voi olla järkevää.

Kornetti

Kornetti on hyvin trumpetinkaltainen soitin, jossa on trumpettia hieman pehmeämpi äänensävy. Kooltaan se on trumpetin ja taskutrumpetin välissä, joten useat trumpetistit sitä senkin vuoksi soittavat. Perinteisessä torviseitsikossa ja  englantilaistyylisissä brass bandeissa soitetaan korneteilla trumpettien sijaan.

Hyvälaatuisten oppilaskornettien hinnat alkavat n. 400-500 eurosta, mutta opintojen alussa voi miettiä myös vuokra/ tai käytettyä soitinta.

Sopivaan soittimeen ja tarpeellisen soittokaluston hankkimiseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä opettajaan.

Vaskisoittimien opettaja Tomi Nietula

Lukukausi hinnat

Opetus
lukukausi
30min

445€

45min

655€

60min

890€

Hauskat Sävelet Puhallinsoittimet