Ukulele

Soitin kaikenikäisille
Nykyisin ukulele on huippusuosittu soitin kaikenikäisten harrastelijoiden keskuudessa, käytetty muskareissabändeissä kuin soolo-soittimenakin

Ukulele

Ukulele on pieni kitarannäköinen, 4-kielinen, viritykseltään G-C-E-A ja ääneltään helähtävä, veikeä soitin.

Se kehitettiin Havajilla 1880-luvulla ja oli suuressa suosiossa silloisten satamatyöläisten keskuudessa. Innostus ukulelen kehittämiseen sai alkunsa Portugalilaisesta Braguinhasta joka myös oli pienikokoinen 4-kielinen kitarasoitin.

Madeiralta Havajille tullut puuseppä Manuel Nunes ryhtyi ystäviensä kanssa valmistamaan ensimmäisiä ukuleleita huomattuaan oman Braguinha-soittimensa saavan suurta huomiota saarella. Ukulele, toiselta nimeltään myös uke nousi pian Havajin kansallissoittimeksi ja sitä ruvettiin valmistamaan parhaasta akaasia puusta joka oli kuninkaallisessa käytössä oleva materiaali.

Sana ukulele tarkoittaa pomppivaa kirppua! Ukulele vakiinnutti asemansa 1900-luvun alkupuolella musiikaaleissa ja kabareessa, kiiveten sieltä suureen suosioon elokuvabisneksessä Hollywoodissa 50-luvulla. 

Aloha pomppivaa kirppu!

Kunnes Youtuben kautta, Honolulusta kotoisin oleva nuoriherra Jake Shimabukuro soitti ukulelen koko maailman tietoisuuteen 2000-luvulla.

Soitin kaikenikäisille
Nykyisin uke on huippusuosittu soitin kaikenikäisten harrastelijoiden keskuudessa, käytetty muskareissabändeissä kuin soolo-soittimenakin.

Uken suosio piilee osiltaan sen pienessä koossa, kaula on kapea ja pieneenkin käteen sopiva, sointuja on helpompi soittaa kuin kitarassa sekä helähtävä ääni on hauska lisä monessakin yhteissoitossa!

Oman laulun säestäminen ukella on yleistymässä huimaa vauhtia ja tämä kombo on ollut jo nähtävissä monissa kilpailuissa X-factorista Voiceen.

Tervetuloa ukulele tunneille! 

Ukulelen soitonopettajat
Saara Malin, Valtteri Nurmiranta, Johanna Rantanen

Bassoukulele soitonopettaja
Antti Akkanen

Lukukausi hinnat

ukuleletunnit

Opetus
lukukausi
30min

445€

45min

655€

60min

890€

Ukuleletunnit Lahdessa