Viulu- ja sellovalmennus
Ilmoittaudu mukaan!

Hauskat viikarit viuluvalmennus & sellovalmennus

Tervetuloa tutustumaan musiikkiin uudella ja hauskalla tavalla improvisaation, kansanmusiikin, tanssin ja leikin kautta.

Opetus keskiviikkoisin Steinerkoululla. Ryhmät alk 5.10.22

16.30-17.15 6-7-vuotiaat

17.15-18.00 8-10-vuotiaat

Tarjoushinta syksyllä 2022 160€

(norm.lukukausi 230€)

Ryhmäkoko 4 – 8 oppilasta (2-3 opettajaa).

Opettajina:  Heidi Knuters & Stella Kullström (viulu) , Anniina Saarikko (sello)

Soita ja kysy lisää

Marja Rouvali

+358 40 838 9081

Hauskat viulun vinguttajat ja sellon sahaajat

Aikuisille suunnattu yhteissoittoryhmä tempaa mukaansa soittamaan heti ensimmäisellä kerralla. Soittamista lähestytään improvisaation ja kansanmusiikin keinoin, jopa tanssiaskelia mukaillen ja yhdessä jammaillen.

Lahden keskustassa Mariankatu 16 A , maanantaisin klo 19

Opetus alkaa, kun ryhmät saadaan kasaan!

Hinta 230€/lukukausi

Opettajina:Heidi Knuters & Stella Kullström (viulu) ,Anniina Saarikko (sello)

Tämän soittoharrastuksen voit aloittaa minkä ikäisenä tahansa; koskaan ei ole liian myöhäistä löytää musiikin ja soittamisen ilo! Mukaan ovat tervetulleita jo aiemmin soittaneet sekä ihan aloittelevat jousisoittajat!

Tervetuloa vinguttamaan viulua ja sahaamaan selloa hauskasti yhdessä!

 Ryhmä on suunnattu aikuisille viulun tai sellon soitosta kiinnostuneille. Aiempaa musiikinharrastamista tai nuotinlukutaitoa ei tarvita!

 

 

Viulu on jousisoitinperheen pienin ja kirkasäänisin soitin. Viulua on kutsuttu jopa soitinten kuningattareksi! Viulun ääni on ilmeikäs ja täynnä erilaisia vivahteita kummitusäänistä taituruuteen tai hallittuun säröilyynkin. Viululla voit soittaa ihan millaista musiikkia vain haluat, tyylistä riippumatta.

Rankempaan musiikkiin otetaan sitten vahvistimet ja vaikka sähköviulu mukaan.
Viulua soitetaan jousella, jonka jouhet ovat hevosen häntäjouhia! Soittaa voit myös sormilla näppäillen eli italiaksi pizzicato.
Sello muistuttaa ulkonäöltään viulua, mutta on paljon isompi. Selloa soitetaan istuen, soittimen nojatessa lattiaan. Sitä voi soittaa jousella kuten viuluakin tai pelkillä sormilla näppäillen.

Sellon ääni on monipuolinen: matalasta tummasta murinasta kirkkaisiin, korkeisiin ääniin. Sillä voit soittaa pehmeästi tai rajusti ja ilmaista kaikenlaisia tunteita. Sellon ääni kuulostaa paljon matalammalta kuin viulun, mutta sillä pääsee myös melkein yhtä korkealle.Sellolla voit soittaa kaikenlaista musiikkia, esimerkiksi poppia, kansanmusiikkia sekä rockia ja voit käyttää sitä myös monipuolisena säestyssoittimena.

Viulussa ja sellossa on paljon samaa, sillä ne kuuluvat samaan. jousisoitinperheeseen! Perheeseen kuuluvat viulun ja sellon lisäksi myös alttoviulu sekä suuri ja matalaääninen kontrabasso. Sellon ja viulun soiton (kuten muidenkin soittimien) opiskelu kehittää paitsi musiikillisia kykyjä, myös motoriikkaa, keskittymistä, pitkäjänteisyyttä  ja sosiaalisia taitoja.

Onpa soitonopiskeIun tutkittu kehittävän aivoja ja auttavan muidenkin  asioiden oppimisessa kuten matemaattisten aineiden hahmottamisessa. Soittoharrastuksessa:yhdistyy siis vahvasti huvi ja hyöty! lmprovisoidessa musiikki keksitään juuri siinä hetkessä, nuotteja tai suunnitelmia ei tarvita. Improvisaatio herättää jokaisen soittajan mielikuvitusta ja luovuutta; sen avulla pääsee turvallisesti kokeilemaan uusia ideoita.

lmprovisaation avulla voi löytää yhdessä soittimen kanssa täysin uusia ääniä, tekniikoita ja taitoja. lmprotessa pyritään luomaan turvallinen tunnelma, jossa jokainen uskaltaa kokeilla ja innostua! Kansanmusiikkia on kautta aikojen myös tanssittu ja sen rytmiikkaa ja ilmaisua onkin helppo lähestyä myös tanssin kautta.

Kurssilla tutustutaan soiton ohessa myös kansantanssien perusaskeliin.
Kansanmelodiat ovat aina kulkeneet soittajalta toiselle ja niitä on opeteltu soittamalla korvakuulolta matkimalla. Kurssilla tutustutaan suomalaisiin satumelodioihin ja kurkkaamme myös muualle pohjoisen metsiin ja vuoristojen peikkojen luoliin.
Hauskat viikarit -opettajilla on itsellään taustaa monipuolisesti erilaisista musiikkityyleistä sekä improvisaatiosta.

He toimivat itse muusikkoina mm. lahtelaisessa StrongBows -jousiyhtyeessä, jolta taipuu niin kansanmusiikki kuin rokkikin.
Tämä laulavista viulisteista ja sellisteistä koostuva porukka säveltää ja sovittaa kaikki omat kappaleensa ja keikkailee
aktiivisesti ympäri Suomen.

Yhdessä soittaminen on mukavaa ja meillä pääset musisoimaan
yhdessä muiden kanssa jo heti ensimmäisellä soittotunnilla! 

 
Share This